Stratejik sığlık

SON iki yüzyıldır Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin III. Selim, II. Mahmud, Abdülmecid, Abdülhamid ve nihayet Büyük Atatürk’ün idaresinde hedefi Batılılaşmak olmuştur ve epey yol alınmıştır.

Haberin Devamı

Ancak şimdilerde ters yönde bir hareket var ve bu bir ‘stratejik derinlik’ (derinlik karşıtı) sanılıyor. Suriye ile vizeleri kaldıran bir Türkiye, AB’ye üye olabilir mi?


Irak
’tan da stratejik ortak (!) diye söz ediliyor ki buna muhtemelen yakında İran da katılacaktır. Akla İngilizce bir şaka geliyor: Eğer böyle dostlarınız varsa düşmana hiç ihtiyacınız yok! Ziya Paşa’nın neredeyse 150 yıl önce söylediklerini hatırlayalım: “Diyar-ı Garbi gezdim mamureler gördüm; Diyar-ı Şarkı gezdim harabeler gördüm.”Bugün hâlâ değişen bir şey var mı?


Endonezya
’dan Afganistan’a, Pakistan’a ve Irak’a kadar ne görüyoruz: İntihar saldırıları, kan, yıkıntılar, ümitsizlik, ağlayan insanlar, töre cinayetleri, vb... Aynı kültürel altyapı ve bunun değişmeyen sonuçları...

Haberin Devamı


Ulusal strateji tespit ederken şu çok önemli unsuru unutmayalım:


Hemen kuzeyimizde bir ucu Pasifik’te öbür ucu Atlantik’te ve üzerinde 11 saat dilimi olan bir ülke var. Bu devin elinde binlerce termonükleer silah (bazıları 100 megaton gücünde!) ve bunu on binlerce kilometreye taşıyabilecek imkânlar var (uyduruk Şahap füzeleri değil). Hesaplarımızı çok dikkatli yapmamız gerekir.

Ekonomik güce ve askeri kuvvete dayanmayan bir ‘strateji’ boş bir laf ve bir ham hayaldir.

Alkan KIZILDEL

 

Hayvanlara kötü tavır sürdükçe ‘Animale’ tepemizde olacak

 

AYVALIK’ın 20 km kadar güneyindeki Altınova Beldesi’nin sokak köpekleri sorunu yıllardır var. Hayvansever olarak yaptığımız çalışmaları ve mücadelelerimizi duyan ve yardım çığlıklarımıza yetişen Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Nilüfer Altuğ oldu. (Kendisi aynı zamanda Avrupa’nın en büyük hayvanları koruma derneklerinden biri olan Animale’nin Türkiye temsilcisidir.)

Bize, Çevre Bakanlığı’ndan sağladığı yardımın gecikmesini, biz Altınova İlçesi’nde seçimleri CHP’nin kazanmasına bağladık. Fakat AKP’li Çevre Bakanlığı bize verdiği sözü tutarak, yazlıkçıların beldede olduğu zamana uygun düşen (hayvanlar ameliyattan sonrada bakılsın diye), temmuz ayının son haftası 30 bin TL yardım gönderdi. 21 Aralık’a kadar kullanılmaz ise geri gidecek. Belediyenin veterineri Cemal Kahraman bu zamana kadar sokak hayvanlarındaki mücadelemizde bize hiç yardımcı olmamıştı. Hiçbir görüşme ve toplantıya katılmadığı için belediyede hakkında tutanak tutulmuştur.

Haberin Devamı


Hayvanların kuduz aşılarını dahi özel veterinerlere yaptırmak zorunda kalıyorduk. (Allah’tan Türkiye’de doktorluk yeminini unutmamış değerli veterinerler var.) Bu para çıktıktan sonra veteriner bizimle muhatap olmayacağını, bizim dertlerimizi halkla ilişkiler servisiyle paylaşmamızı söyledi. Şu anda bütün işleri üzerine alarak 3 aydır bizi bekletiyorlar. Hayvanlar çoğalmaya devam ediyor. İlk etapta 400 hayvan kısırlaştırılacaktı. Günde ortalama 8 hayvan... Kaç gün süreceği ortada. CHP’li başkanımız Asım Sürer, veterinerinden iş bekliyor, seyrediyor, bizim yardımlarımıza sırtını dönüyor.

CHP böyle mi olmalı?
Nurperi ORTMANN-ALMANYA

 

Çekmeköy ormanında hafriyat haydutluğu

Haberin Devamı

 

ÇEKMEKÖYLÜLER olarak şimdi de ormanlarımıza yapılan kaçak döküm kamyonlarıyla uğraşıyoruz. Bu konuda İlçe Jandarma Karakolu, Çekmeköy Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Çevre Müdürlüğü ve Orman Müdürlüğü dahil her yere müracaat ettik. Günde 80-100 moloz kamyonu, plakaları gizlenmiş şekilde ve gece-gündüz demeden ormana döküm yapıyorlar. Belediye zabıtaları geliyorlar, ancak sadece fotoğraf çekip gidiyorlar. Ellerinde uzun menzilli silahları olan, gece görüş dürbünlü, telsizli adamlar tepelerde dolaşıp, bu durumu engellemeye çalışan görevlilere gözdağı veriyorlar. Zabıta görevlileri can güvenlikleri olmadığını ve jandarma ve polisin kendilerine yardımcı olmadığını söyleyip olaya müdahele etmiyorlar.

Haberin Devamı

Orman gözümüzün önünde gidiyor. Devlet otoritesi bu kadar mı zayıf , yoksa rant mı çok büyük?

Av. Osman KALEMLİ

 

Ağrıyıram, ağlayıram

 

(Türkiye-Ermenistan maçı üzerine)
O bir milletin bayrağıdır, qaldırın!

(O bir milletin bayrağıdır, kaldırın!

Bu sözleri Atatürk’ün harda ve hansı meqamda söylediyini)

(Bu sözleri Atatürk’ün nerde ve hangi makamda söylediğini)

yeqin ki, Atatürkçülükden çoxdan uzaqlaşmış Türkiye iqtidarı

(kesin ki Atatürkçülükten uzaklaşmış Türkiye iktidarı)

(...)

Tanrı Türkü qorusun! V? Tanrı Türkü qorusun! Çünki artıq Türk Türkü qorumur.

(Tanrı Türk’ü korusun! Ve Tanrı Türk’ü korusun! Çünkü artık Türkü korumuyor.)

İndi Türkiye elden gedir, elimden bir şey gelmir, ağrıyıram, ağlayıram ve bele menasız yazılarla da üreyimi boşaldıram.

Haberin Devamı

(Şimdi Türkiye elden gidiyor, elimden bir şey gelmiyor, ağlıyorum, ağlıyorum ve böyle manasız yazılarla da yüreyimi boşaltıyorum.)

Aqil ABBAS aqilabbas@rambler.ru

 

Bütçe açığına kaynak trafik cezaları mı oldu

 

DENİZLİ Milletvekili Ali Rıza Ertemür, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a soruyor:

1- 2009 Ocak ayından bugüne trafikte kaç TL’lik ceza kesilmiştir? 2008 yılına oranla bu artış ne kadardır? Cezaların il il dağılımı nasıldır?

2- Trafikte kesilen cezaların kusurlara göre dağılımı nasıldır?

3- 9 ayda 40 milyar 811 milyon TL’ye yükselen bütçe açığı, ceza kesimlerinin artmasının bir gerekçesi midir?

4- Artan pahalılıkta zor geçinen vatandaşın durumunu göz önünde bulundurarak, trafikte para cezası yerine daha caydırıcı bir önlem almayı düşünüyor musunuz?

 

BİLİYOR MUSUNUZ

 

AV. Eşber Yağmurdereli’nin CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’i makamında ziyaret ederek “En geç ocak ayında yapılacak il kongresinde 150 arkadaşımla yanında olacağız” dediğini... ? ADLİ Tıp Daire Başkanı Nur Birgen’in, bir röportajda kendisine hakaret ve iftira edildiği iddiasıyla gerçek gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş ile Adli Tıp uzmanı Şebnem Korur Fincancı hakkında dava açtığını... 

Yazarın Tüm Yazıları