Sporting'i Quaresma yıkacak!

Güncelleme Tarihi:

Sportingi Quaresma yıkacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 10:45

Fenerbahçe'yi yenerek iki yıl aradan sonra derbi galibiyeti ile tanışan Beşiktaş, gözünü Avrupa'ya çevirdi.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ: ''DERBİYİ KAFANIZDAN ÇIKARIN, AYAKLARINIZ YERE BASSIN''
Grubun ilk maçında Skenderbeu'yu deplasmanda 1-0 ile geçen Beşiktaş, ilk iki sırada yer alabilmek için Sporting Lizbon ve Lokomotiv Moskova ile yarış içinde. Bu takımlarla evinde yapacağı maçları kazanıp deplasmandan da en az bir puan çıkarmanın hesaplarını yapan Kara Kartallar, yarın akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda alacakları galibiyetle planların ilk aşamasını kazasız geçmek hedefinde.

Oyuncularından bir an önce Sporting maçına odaklanmalarını isteyen Şenol Güneş ise, Fenerbahçe zaferinin etkilerinden kurtulmaları için futbolculara yoğun motivasyon uyguluyor. Fenerbahçe'yi yenerek takım üzerindeki derbi stresini kırdıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, futbolculara, "Ancak bu zaferi abartırsak Sporting tarafından hemen cezalandırılırız. Büyük zaferlerden sonra ilk maça motive olmak zordur, ama bu maç sıradan bir maç değil.

Kendinizi daha çok göstereceğiniz, daha çok vitrine çıkacağınız bir Avrupa maçı. Rakip de çok güçlü bir takım. Bu yüzden Fenerbahçe zaferini unutun ve konsantrasyonunuzu tamamen Sporting maçına verin" diye konuştu.

Sportingi Quaresma yıkacak


SPORTİNG'İ YIKMA PLANI QUARESMA ÜZERİNE KURULU
Fenerbahçe maçında yedek kalan Portekizli yıldız, kırmızı kart cezası olan Olcay Şahan'ın yokluğunda yeniden ilk 11'e dönecek. Teknik direktör Şenol Güneş de Sporting Lizbon maçı için Ricardo Quaresma'yı özel olarak hazırlıyor.

Kendi ülkesinin takımı ile oynayacağı maç için oldukça hırslı olan Ricardo, Sporting Lizbon maçında kendini göstereceğini ve son haftalarda üzerinde yoğunlaşan eleştirilere son vermek için elinden geleni yapacağı konusunda hocasına söz verdi. Quaresma, Sporting Lizbon'un altyapısından yetişti ve 3 yıl profesyonel formasını giydi.

Sportingi Quaresma yıkacak


KADRODA BÜYÜK DEĞİŞİKLİLER BEKLENMİYOR
Teknik dierektör Şenol Güneş, Skenderbeu maçında yaptığı geniş rotasyonu Sporting maçında yapmayı düşünmüyor. Olcay Şahan'ın kırmızı kart cezalısı olmasından dolayı sol tarafta Quaresma'ya görev verecek olan Güneş, orta sahayı defansif yönden güçlü tutmak için Atiba'nın yanında Necip'i oynatmanın planlarını yapıyor.

Necip'in oynaması durumunda Sosa veya Oğuzhan'dan birisi yedek kulübesinde oturacak. Defans dörtlüsünde Tosic'in yerine İsmail Köybaşı'nın oynaması süpriz sayılmayacak. Forvet hattında ise oldukça formda olan Mario Gomez sahada olacak.

SPORTING LIZBON ÇOK KÖKLÜ BİR TAKIM
Sporting Lizbon, Portekiz'in en köklü takımlarından birisi. 1906 yılında kurulan Sporting Lizbon, Portekiz'de sürekli olarak Benfica ve Porto ile çekişiyor. Müzesinde 18 Portekiz Ligi şampiyonluğu ve 16 Portekiz Kupası bulunan Sporting Lizbon'un kadrosunda Teofilo, Aquilani, Bryan Ruiz, Carvalho gibi tanınmış isimler bulunuyor.

Sporting Lizbon, 6 haftası geride kalan Portekiz Ligi'nde 14 puanla 2. sırada yer alıyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yarın saat 20:00'de başlayacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Paolo Tagliavento yönetecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!