"Sporda Başarının Psikolojisi" Körfez’de Konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Sporda Başarının Psikolojisi Körfez’de Konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 13:37

KÖRFEZ BELEDİYESİ TARAFINDAN SPORDA BAŞARININ PSİKOLOJİSİ KONULU PANEL DÜZENLENDİ

Körfez Belediyesi, Türk sporunun önemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Turgay Biçer’i Körfezli öğrencilerle buluşturdu.
Körfez Belediyesi öğrencilerin spor dünyasını tanıması adına "Sporda Başarının Psikolojisi" konulu bir panel düzenledi. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Amatör Sporlar Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Antrenörler Derneği Başkanı Remzi Demirel, Kocaeli Üniversitesi Bölüm Başkanı Levent Atalı, Eski MYHK Başkanı Mustafa Çulcu, Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Öğretmenler, Öğrenciler, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gerçekleşen panelde konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez’de spor konularında yaptıkları hizmetleri katılımcılarla paylaştı. Hayata geçirdiği, geleceğin sporcularını yetişmesini sağlayacak olan spor okulları Körfez’de hizmete açan Başkan Baran, basketbol, futbol, voleybol, güreş ve kick boks gibi spor dallarını minik öğrencilere nasıl sunduklarını anlattı. Başkan Baran, “Yaptığımız tüm yatırım ve hizmetlerin Körfez’in aydınlık geleceği için. Çünkü bizim gençlerimiz ve çocuklarımız gelecekte vatanımızı emanet edeceğimiz kişilerdir. Onun için sporun her branşlarına önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Panelde konuşan Prof. Dr. Turgay Biçer, hayatta tüm kavramların soyut olduğunu ve başarı kavramının da soyut olduğunu söyledi. Prof. Dr. Biçer, kariyerinde Galatasaray Spor Kulübü’nde ve Türk Milli Takımlarının farklı branş ve çeşitli kademelerinde bulunduğu görevlerinden önemli notları katılımcılara aktardı. Konuşmasının büyük bölümünde özellikle Türkiye genelinde spor ile ilgili yaşanan sıkıntılara değinen Prof. Dr. Turgay Biçer, sporda liderlik anlayışının değişmesi için yapılacak en temel iş spor kültürünün her yaş ve herkes için başrolde olmasını sağlamaktır. Bu konuda sizlere büyük iş düşüyor” dedi.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Prof. Dr. Turgay Biçer, sohbet havasında geçen panelde sık sık kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi. Sağlıklı olmanın ve sağlıklı yaşamanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Turgay Biçer, sağlıklı olmayan bir insanın spor dahil birçok şeyden eksik kalacağını, ancak sağlığın korunması için spora ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Öğrencilerin sorularını da büyük bir titizlikle cevaplayan Prof. Dr. Turgay Biçer’i öğrenciler ayakta alkışladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!