Yusuf Yazıcı: 'Ligde 4. olmayacağız'

Güncelleme Tarihi:

Yusuf Yazıcı: Ligde 4. olmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2019 10:11

Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Yusuf Yazıcı, transferi ve bordo mavili takımla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

TRT Spor'a konuşan genç yıldızın açıklamaları şöyle:

"İlk günleri kimse unutamaz. İlk hocanı, ilk yaşananları. İlk adımımı 8 yaşında attım. Seçmelere katılmıştım. O günleri asla unutamam. Seçmeleri kazanıp başladım. Nasıl daha iyi olabilirim diyordum, sonra 17 yaşında dünya şampiyonu olduk ve özgüvenim pekişti. Şansın bana geleceğine inanıyordum. Daha çok çalıştım. Sadi hoca aldı bizi, 21 Aralık 2015, o günü asla unutamam."

ALTYAPI OYUNCULARINI SEVİYORUM
"Nereden geldiğini bilmeyen nereye gideceğini bilemez. Empati kuruyorum ve altyapıdaki arkadaşlarıma o yüzden çok yardımcı olmaya çalışıyorum"

BU SEZON YAŞANAN SÜREÇ...
"Aslında lige güzel başlamıştık. Sakatlıklar yaşadık. 13-14 kişi idmana çıkıyorduk. Kadro dışılar, transfer yasağı geldi. Ama biz pes etmedik, güzel bir kadro inşa edildi. Sahaya çıktığımız zaman terimizin son damlasına akdar mücadele ettik. Hocamızla birlikte bu durumu iyi götürdüğümüzü düşünüyorum. Biz Trabzonspor'u en iyi nereye taşırız diye düşünüyoruz."

Haberin Devamı

FORVET ARKASINI SEVİYORUM
"Ben normalde forvet arkası oynuyorum, serbest oyanmayı sviyorum ama 6-8 oynadım. Tabi hocam nerede isterse oynarım. Ben serbest oynamayı seviyorum. Tabi artık 6 ve 8 numaraya da alıştım, kendimi en rahat ise 10 numarada hissediyorum"

GENÇLERİN TAKIMA KATKISI
"Ben de altyapıdan çıktım, altyapıdan gelenleri hem biz hem taraftar hem yönetim görmek istiyor ama onun da hazır gelmesi gerekiyor. Çıkıyor hemen sonra taraftar hadi diyor, yönetim çıkaralım diyor. Arada inanılmaz fark var. Önemli olan onun A takıma hazırlanması. A takımda o kadar fark var ki, çıkınca bunu anlıyorsun. Empati kuruyorum, ben de oynarım diye düşünüyorlar ama zor. Seni orada hazırlamak önemli, biraz zamanlara ihtiyaçları var"

TARAFTARIN SABIRSIZLIĞI NORMAL
"Fatih Tekkeler de bu durumları yaşamış. Biz taraftarımızla aynı sokaklarda büyüdük, bizi böyle gördükleri için sabırsızlar. Tarfatarlarımız bizden çok şey bekliyor"

2. YADA 3. OLACAĞIZ
"Güzel hava yakaladık. Yerli yabancı ayrımı yok, çok iyi arkadaşız. Son 8 haftayı iyi bitireceğiz. Taraftarımızla güzel ekip olmaya çalışıyoruz. Bence 2. ya da 3. olacağız. İçimde öyle bir hissiyat var."

Haberin Devamı

TRANSFER SORUSUNA YANIT
"Seneye için konuşmayalım. Benim bu sezon ne yağacağım çnemli. 8 maça odaklandım. Kitabın sayfalarını hızlı çevirmeyelim ama hakkımızda da hayırlısı olsun. Ben şu an sadece Trabzonspor'un başarısına odaklandım, sonrasını düşünürsem bugünü kaçırırım, yaşayıp göreceğiz"

BARCELONA'YI TUTUYORUM
"Genellikle arkadaşlarımın oynadığı tüm maçları izliyorum. La Liga'yı seviyorum. Premier Lig'i takip ediyorum. Cengiz'den dolayı İtalya'ya bakıyorum. Barcelona'yı tutuyorum."

BOŞ ZAMANLARDA NELER YAPAR?
"Kendimi İspanya Ligi'ne daha yakın hissediyorum. Boş zamanlarda okula gidiyorum. Kardeşimle geziyorum, kitap okumayı, dizi - film izlemeyi severim. Abimle boksa gideriz. Bir yandan İngiizcemi geliştirmeye çalışıyorum. Cruyff'ün kitabını okuyorum şu anda"

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIM AÇIKLAMASI
"Şenol hocamın gelmesi sonrasında güzel bir hava yakaladık. Güzel bir ekip olduk. Futbola olan özgüvenimiz gelişti. Şenol hocanın hocalığını konuşmaya gerek bile yok, iyi biri ivme yakaladık."

TARAFTARIMIZ GENÇLERE SABRETSİN
"Taraftarımıza bizi hep destekledikleri için teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun. Onların sayesinde değerliyiz. Elimizden geldiğince verdikleri değere karşılık vermeye çalışıyoruz. Genç oyunculara biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum. İnşallah hak ettiklerini yaşatırızi biz de bunu çok istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!