Basketbolumuzun kara Cuması..

Ünal Özüak yazdı.

Haberin Devamı

Nasıl ki aldatılmış bir insana gerçeği gösterdiğinizde; onu aldatandan ve o yalandan çok, size ve gördüğü gerçeğe öfkelenirse…Mağlubiyetle kapadığımız gecede karamsar yazdığımı yadırgamazsınız…Mitolojide ki Sisyphe efsanesinde olduğu gibi sonunda yuvarlanacağını bile bile kocaman kayayı yokuş yukarı omuzlayarak çıkarmaya çalıştığımız 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu üçüncü maçında İsveç’e karşı yetersiz kalarak yenilen Ay Yıldızlılarımız Stockholm Hovet Arena’dan başlar önde ayrıldılar.

Zaten karamsardım çünkü;

FİBA’nın, Avrupa Kulüpler Birliğinin Euroleague ve Eurocup gelirlerini kıskanarak hafta içi pencerelere yerleştirdiği bu format tam manasıyla basketbolu dinamitlemek anlamına geliyor. Yaz aylarında yapılagelenlerin aksine NBA’ciler ve Euroleague yıldız basketbolcuları gelemediğinden keçi boynuzu kıvamında kadrolarla 2.sınıf maçlar oynanıyor.. Malum Turgay (Demirel)beyin FİBA Avrupa’sının dost(!)gruplar ayarlaması sonucu çıkmaz sokaktayız; Buradan çıkışımız yok...Çapraz gruplar şöyle; A Grubu: Karadağ, Slovenya, Belarus, İspanya. B Grubu: İsveç, Türkiye, Letonya, Ukrayna .Grupların ilk üçleri birleşince oynanacak maçlar sonrasında ilk üçe girip Dünya Şampiyonasına gidemeyeceğimiz çok açık olduğundan bu karamsarlığım. Ne ben, ne eline enkaz bırakılmış 12devadam Federasyonu, ne de kader utansın.. Utanması gereken yirmi küsur yılda basketbolumuzu küçülten beyefendidir..

Haberin Devamı

Atletizmle üzdüler

Obradovic’in maçı olmasına rağmen takımın bel kemikleri Ali Muhammed ve Melih’e izin vermiş olmasına özel teşekkürlerle, bu şartlarda olabilecek en iyi kadroyla çıktığımız maçta all sportif oyunculardan kurulu İsveç’e karşı Sertaç, Metin, Metecan, Ali Muhammed ve Göksenin’li beşimizle karşılıklı dış isabetlerle tempolu başladık. Yabancı oyuncu yoğunluğu yüzünden “kendi takımlarında sığınmacı kalan çocuklar” hücum etkinliğinde sıkıntı yaşadılar. Maçı çok isteyen ev sahibi hücum ribauntlarıyla hücumunu zenginleştirerek Erickson sayılarıyla skoru elinde tuttu. Bir yandan 14'te 3 atabildiğimiz üçlükleri savurarak demir döverken bile kalite farkımızla 9_0’lık seri atarak oyuna dahil olarak odaya 29_29 berabere gittik. Panik ataklarımız artarken allay opps’larla kaçmaya başladı 3.çeyrekte İsveç. Son çeyreğe 50_39 geride girince, maçı çevirecek beş ararken, iyice dağıldık.8'de 2 üçlükte bu çeyrekte savurunca maçı alma olanağımız kalmadı. Onların deneyimsizliğini değerlendirerek sahaya koyduğumuz son gayretlerimize rağmen topun bizi sevmediği akşamda “yeteneği az atletizmi fazla İsveç”’e son saniyeye getirdiğimiz maçı hakem satışıyla mağlup olurken, yaşadığımız Black Friday akşamında milli basketbolumuz adına karalar bağladık..

Yazarın Tüm Yazıları