Valencia pes etmedi

Ritmi hiç düşmeyen Ekvadorlu yıldız F.Bahçe’yi yarışın içinde tuttu.Â

Haberin Devamı

Başakşehir’in bu sezonki hikayesini iki perdede değerlendirmek gerek. Bence enteresan bir şekilde ligin ilk yarısında daha kaliteli bir kadroları vardı. Devre arasında Fransa’ya giden Ndayishimiye, İngiltere’ye dönen Traore ve Kasımpaşa’nın yolunu tutan Chouiar’ı kesinlikle arıyorlar. Ndayishimiye’nin yerine transfer edilen Karzev’in de sakatlığı sonrası özellikle orta saha ve hücum seçenekleri oldukça dar. Zaten bu daralma ligdeki performanslarına da doğrudan yansıdı: ŞubatMart-Nisan’da çıktıkları 8 Süper Lig maçında sadece 5 gol atabildiler. Ve tek bir galibiyet aldılar. Bu arada Konferans Ligi’ne de veda ettiklerini ekleyelim tabii.

TOUBA iLAÇ OLDU

İşte o Başakşehir, dün Fenerbahçe karşısında çoğunlukla Muhammed’in attığı 50-60 metrelik uzun toplar ve zaman zaman da önde baskıyla mütevazı bir futbol oynadı aslında. Ancak Fenerbahçe maç içinde bölüm bölüm öyle isteksiz, öyle hissizdi ki, 70’te Touba’nın kırmızı kartı gelmese müsabaka üç gün sürse tempo artmayacak gibi bir görüntü vardı sahada.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin sahadaki bu hissizliğine Touba ilaç oldu, 4 dakika içinde peş peşe gördüğü iki sarı kartla sarı-lacivertlileri ateşledi bir bakıma. Fenerbahçe son bir ayda üç kez yaptığı gibi dün bir kez daha 25 dakikalık yüksek tempoyla çevirdi maçı.

FECi PERFORMANS

Bu geri dönüşte elbette iki golü kaydeden Joao Pedro manşetleri çalacak ama her iki pozisyonda da vazgeçmeyen, savunmanın dengesini bozan adam Valencia idi. Dün birçok genç arkadaşının ritmi düşerken pes etmeyen Valencia tuttu Fenerbahçe’yi bir bakıma yarışın içinde.

Fenerbahçe’nin devre arasında 6 milyon Euro gibi ciddi bir bedelle transfer ettiği Oosterwolde 45 dakikalık feci bir performans ortaya koydu dün. Onun çıkışı ve son haftaların formda ismi Alioski’nin girişi, maçın kader detaylarından.

iRFAN CAN ETKiSi

Bir ufak parantez de İrfan Can Kahveci’ye açmak lazım. Hafta sonunda Ankaragücü maçındaki geri dönüşte iki golde de direkt katkısı vardı. Dün de hem Touba’nın atılışında, hem de Pedro’nun ilk golü öncesi kurulumda rolü oldu. Pes etmeyenlerden biri de İrfan Can...

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları