Üçlü mini lig için iyi sinyaller

Fransa-İzlanda-Türkiye diğerlerine puan vermez.

Haberin Devamı

MOLDOVA, FIFA sıralamasında 170’nci basamakta. Yani Fiji’nin, Papua Yeni Gine’nin, Vanuatu’nun gerisinde. Dolayısıyla milli takımımızı ölçümlemek için çok uygun bir enstrüman sayılmazlar. Ancak bu denli zayıf rakiplerle oynarken bile önemli kazanımlar atabilirsiniz cebinize. Birlikte oynama alışkanlığı gibi, ciddiyet gibi, arzu ve tutku gibi. Ya da 44’üncü dakikada mükemmel bir örneğini gördüğümüz takımdaşlık gibi. 44’üncü dakikada Mahmut yine orta sahada kritik bir top kazandı, meşin yuvarlağı Hakan’a aktardı. Hakan müsait durumdaki Cenk’e “asist” olmasını umduğu bir derin pas attı. Cenk hafif sol çaprazdan karşı karşıyaydı, pekâla vurabilirdi, yüzde 70-80 ihtimalle golü de yapabilirdi. Ama vurmadı. Harika bir “ekstra pas” attı Hakan’a. Hakan topu direğe nişanladı, ama bence şu 180 dakikanın en güzel anıydı o. Ay yıldızlı formayı giyenlerin, sadece renkli bir oyuncu karması değil, bir takım olmaya başladığının güzel bir göstergesiydi o an.

Haberin Devamı

EURO 2020 elemelerinde altılı gibi görünen grubumuz aslında üçlü zaten... Belli ki Fransa-İzlanda-Türkiye üçlüsü, Arnavutluk-Andorra-Moldova’ya kolay kolay puan vermeyecekler. Görünen altılı bir lig var, ama esas kaderimizi gizli “üçlü mini lig” belirleyecek. O mini lige de haziranda başlayacağız. Martta oynadığımız bu iki maç, haziran için referans olmak zorunda elbette bize. Takımdaş görüntü dışında başka artılarımız da var elbet:

1- İlk 11’imizdeki hemen herkes takımında düzenli oynuyor. Biri hariç: Cenk... Cenk Tosun’un bu 180 dakikayı gollerle-asistlerle mükemmel geçirmesi, Marco Silva’ya da bir mesaj olacaktır. Cenk, Calwert-Lewin’den iki kat iyi santrfor kesinlikle.

2- Bir maçı 4-3-3, diğerini 4-42 oynadık. Birinde tutucu ve pragmatiktik, bekleyip fırsat kolladık. Dünse saldırgan ve proaktiftik. Fırsatı biz aradık, kopararak aldık pozisyonları. 4 güne iki farklı oyun sığdırmak sevindirici.

3- İki maçta 16 farklı oyuncumuz sahaya çıktı. Okay ve Hakan 25, Kaan 24, Yusuf, Dorukhan ve Zeki 22, Merih 21 yaşında. İskeletimiz genç. Sadece Euro 2020’yi değil, muhtemelen Katar 2022’yi de bu ekip zorlayacak. “Adam gibi adamlar” çetesinden sonra son derece temiz ve pırıl pırıl bir grup bu.

Maçın adamı: Deniz.

Yazarın Tüm Yazıları