Uğur Meleke

Uğur Meleke

umeleke@hurriyet.com.tr

Tedesco'ya üç soru!

Uğur Meleke'nin kaleminden...

Haberin Devamı

Domenico Tedesco’nun son bir ayda en çok eleştirildiği konuların başında dizilişle çok oynaması geliyordu. Trabzon’daki karo orta saha modeli başarılı olduktan sonra Forest’a karşı İsmail’i yanında oturtması, Antalya ve Samsun maçlarına üçlü savunmayla başlayıp, geriye düşüp dörtlüye dönmesi eleştirildi haliyle.

Dün belli ki bu formasyon kargaşasını bitirmek istedi, Karagümrük önüne Samsun ikinci devresinde de başarılı gözüken 4-3-1-2 ile çıktı. Ancak Trabzon’da 90, Antalya önünde 45, Samsun karşısında 30 dakika kullanılan 4-3-1-2 modelinin başarısının ortak bir sebebi vardı: Asensio! O üçlü sert orta saha modelini anlamlandıran şey, Asensio’nun yaratıcılığıydı zira.

İspanyol futbolcunun dün ağrıları olduğu için ilk 11’de başlamadığını açıkladı Zeki Murat Göle... Ancak akla ister istemez şu soru geliyor: Nottingham’da Asensio’nun rolünü mükemmel oynamıştı Oğuz Aydın. İngiltere’de her iki golün de hazırlayıcısı oydu. Dün madem Asensio hazır değildi, neden Oğuz başlamadı o rolde? Dün Olimpiyat Stadı’nda merkezde başlayan 4 futbolcu çok benzer olunca, ilk devreyi yine çöpe attı sarı-lacivertliler. İkinci yarıdaki telaşlı hamleler de bu kez yetmedi geri dönüşe.

Haberin Devamı

SONU BÖYLE GELDi

Artık Domenico Tedesco’nun şu sorulara net yanıtlar vermesi gerek. Meselenin sadece sakatlıklarla ilgili olduğunu söylemek yeterli değil bence.

1-) Fred’in Asensio’nun muadili olmadığı kesin. Forest maçında Asensio’nun rolünü mükemmel oynayan Oğuz dün neden başlamadı?

2-) Trabzon’da geriye düşüldü. Kasımpaşa maçı 90’da 0-0’dı. Antalya’ya karşı 2-0, Samsun’a 2-1, Karagümrük önünde yine 2-0 geriye düşüldü. Fenerbahçe maçlara neden temposuz başlıyor? Neden hep ilk yarıları çöpe atıyor?

3-) Trabzonlu Onuachu, Fenerbahçe’ye karşı bir orta sonucu gol buluyor. Antalyalı Van de Streek de öyle. Samsunsporlu Marius, iki ortada iki sayı yazıyor tabelaya. Dün Karagümrük de iki korner sonucu buluyor golleri. Fenerbahçe neden kenar ortalarından ligin en fazla gol yiyen takımı?

Aynı Fenerbahçe, Samsun’a karşı hücumda 24’te 2 orta isabetiyle oynadı. Dün de ilk devrede bu istatistik 15’te 0’dı.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları