Sezon karnesi gibi maç

Diego protestosu haklı. Van Persie’nin ekstra eforla kendini affettirme çabası anlaşılır. Golden sonra Pereira’ya sarılışı da. F.Bahçeliler karnenin yaklaştığını hisseden kurtarma sınavındaki öğrenciler gibiydiler...

Haberin Devamı

Mersin zaten hem sportif hem ekonomik problemler nedeniyle lige havlu atmış gibi. Üstüne bir de Nakoulma eksik olunca rakibi şaşırtma ihtimalleri de ortadan kalkıyor. Şaşırtamadılar da zaten. Tek gol şansları Güven’in zekasıyla oluşacak bir duran top fırsatı idi, Güven Galatasaray’dan sonra Fenerbahçe’ye de aynı golü attı işte. Hepsi bu kadar.


Savunmanın göbeği de maça çok dağınık ve uyumsuz başlayınca Volkan’ı ziyadesiyle secdeye götürecek boşlukları verdiler. Özat’ın 30’da yaptığı değişikliği anlıyorum, Gökhan demoralize olmuştu ama Ümit Hoca 25 yaşına dönüp stopere kendisi de geçse yapabileceği fazla bir şey yok bu takımla.


‘CRISTIAN BARONI YÖNTEMİ’


Fenerbahçelilerse karışık duygulardaydılar tabii. 5 puanlık fark moralleri düşürmüş ama birey birey sezonu kurtarma çabaları var hepsinin. Souza’da ekstra bir çaba var, Van Persie ve Nani’de de öyle. Ama bu çabaları ben biraz sezonun son 5 maçında performansı artan Cristian’a benzetiyorum. O da yıllarca Fenerbahçe’de kaldı bu yöntemle. Sarı-lacivertli yönetimin gelecek yıl planlarını yaparken havlu atmış Mersin performanslarını değil, kritik maç günlerini dikkate alacağını sanıyorum ben. Özellikle Diego için bu parantezi açmak lazım: Taraftarın net bir protestosu var ona karşı. Son derece haklılar. Bu takımın sezon boyunca en zayıf halkasıydı çünkü.

Haberin Devamı


MAÇIN YILDIZI


Sadece bu maçın değil galiba sezonun da yıldızı o. Tam bir konsantrasyon abidesi. Sayısız transfer yapılan sezonun yeni yıl için yatırım sayılabilecek bir numaralı adamı Kjaer.


SADİKU’NUN GERİ KAÇIŞI


Fenerbahçe’nin birinci golünde Volkan Şen göbekten gelirken merkezin Kızıldeniz gibi yarılması. Sadiku biraz daha geriye kaçayım derken sonunda sahanın bitmesi ve golün gelmesi.


PROTESTO DESTEĞE KARŞI


Tribünün duyguları karışıktı, belli oyunculara yükselen protestolar kesiliyordu ıslıklarla. Ben Diego’ya ve Nani’ye yapılan protestoları haklı ve yerinde buluyorum doğrusu.


MAÇIN HAKEMİ


SERKAN ÇINAR


Rahat maçı sakin yönetti. Oyunun hakimiydi. 63’te Güven’in kolu doğal pozisyonda olmadığı için penaltı kararı doğru. 


Notu: 8,.5

Haberin Devamı


MAÇIN OLAYI


NANİ KORNERLERİ


Nani’nin kısa kullandığı manasız kornerler dikkat çekici. Nani’nin ciddiyetsizliğinin boyutunu göstermesi bakımından ibretlik.


KADER ANI


9'UNCU DAKİKA


Savunmanın göbeğinde Gökhan-Sadiku uyumsuzluğu 10 dakikada iki gole izin verdiğinde maçın fişi çekildi zaten.


MAÇIN SLOGANI


19 BİN SEYİRCİ


Hava güzel. Maç eğlenceli. İlgi düşük. Hep söylüyorum, Türkiye’de insanlar futbolu sevmiyor, kazanmayı seviyor.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları