Sessizce haykıran adamlar

FIFA Başkanı Infantino’nun birkaç gün önce yaptığı basın toplantısına, pardon monoloğuna denk gelmişsinizdir.

Haberin Devamı

İsviçreli spor adamı, “üç saat içki içmezseniz ölmezsiniz” gibi son derece analitik yaklaşımlarla süslü bu demecinde, “Bugün kendimi engelli hissediyorum, bugün kendimi göçmen bir işçi hissediyorum, bugün kendimi eşcinsel hissediyorum” gibi çalışılmış aforizmalara imza atmış, bir gün sonra da “one love” yazılı kaptanlık bandını yasaklamıştı!

HARİKA FOTOĞRAF VERDİLER

Ayrımcılığa karşı sevgi sloganını benimseyen o bandı takmayı planlayan 9 ülke, Infantino’nun kart tehdidinden sonra bu kararından vazgeçti. Hatta Infantino yönetimi tarihin en tartışmalı kararlarından birine daha imza atıp, Belçika formasının yaka içindeki “love” sözcüğünün bile kullanılmasına izin vermedi. Yaka içindeki “love (sevgi)” sözcüğü yasaklandı dün... Ancak belli ki Neuer ve arkadaşları, FIFA’nın kısıtlayıcı uygulamalarından rahatsızlıklarını saklayamadılar. Dün özgür seslerinin kısılmaya çalışılmasını protesto eden harika bir fotoğraf verdiler Doha’da. Önceki gün ulusal marşlarında sessiz bir protestoya imza atan İranlılar’dan sonra Almanlar da ağızlarını kapatarak haykırdılar adeta Dünya’ya.

Haberin Devamı

YİNE SESSİZ AÇTILAR

Almanlar saha dışındaki birlikteliklerini saha içine yansıtamadılar, Japonya’nın dinamizmi karşısında ikinci yarıda zor durumlara düştüler. Flick, Süle’yi sağ bekte kullanarak sol bek Raum’u özgürleştirdi. Zaten golü getiren penaltı da Raum’un bindirmesinin sonucuydu. Ancak Moriyasu ikinci 45’te yaptığı harika değişikliklerle takımını maça ortak etti, sonuna kadar hak edilmiş bir 3 puanla çıktılar Khalifa’dan. 46’da Tomiyasu girdi, Japonya savunmayı üçledi ve beklerin hücum katkısını maksimize etti Moriyasu. Ardından oyuna giren Asano, Minamino ve Doan’ın kattığı enerjiye Almanlar yanıt veremedi ve Rusya’da olduğu gibi puansız açtılar turnuvayı.

Yazarın Tüm Yazıları