Seferoviç topla buluşunca

Hücumu organize etti, skoru getirdi.

Haberin Devamı

Henüz altı maç oynandı ama Süper Lig’in 65’inci sezonuyla ilgili ilk izlenimlerim olumlu. Geride kalan 6 müsabakanın beşini 90 dakika izledim, teknik adamlar cesur, oynama niyeti olanların sayısı fazla. Zaten ülkedeki teknik adam devrimi beni çok heyecanlandırıyor, şu an ligdeki teknik direktörlerin yaş ortalaması 46... Üstelik Süper Lig’deki 19 takımdan yalnızca beşi bu yaz teknik adam değişikliğine gittiler. Bu sayı Bundesliga’da bile yedi.

KOMPAKT AMA DÜŞÜYOR

Süper Lig’de teknik adam ve kadro istikrarı sağlayan takımların başında Antalya geliyor. Geçtiğimiz sezonu 16 maçlık bir namağlup seriyle bitirmişlerdi. Yeni sezonu da bıraktıkları yerden açtılar. Nuri Hoca halen yaşlı sayılabilecek bir takımla mücadele ediyor, ilk 11’lerinde yedi tane 30 yaş üstü oyuncu vardı dün. Bu da onlara iki farklı çıktı veriyor: Deneyimleri sebebiyle neredeyse tüm maçı kompakt oynuyorlar. Ancak son bölümde onları zorlayan bir takım çıkarsa fiziksel düşüş yaşayanlar olabiliyor.

Haberin Devamı

OYNUYOR, OYNATIYOR

Galatasaray’sa bir yeniden yapılanma sürecinde. Teknik adamı yeni. Dünkü 21 kişilik kadrosunun (kiralık görevden dönenleri de sayarsak) 11’i yeni. İlk 11’inde beş yeni vardı, Midtsjö girince altı oldu. Dubois, Torreira ve Mertens’in de katılımlarıyla belki 7-8 olacak bu sayı. Galatasaray’ın uyumlu bir grup halinde hareket edebilmesi için kat etmesi gereken bayağı yol var. Buruk bu 11’le sadece 120 dakika test yapabilmişti: Kasımpaşa maçının son yarım saati ve Fiorentina müsabakası. Ancak o 120 dakikanın söylediği net bir şey vardı: Galatasaray’ın hikayesi topu Seferovic’le buluşturabildiğinde değişiyor. Seferovic oynuyor, oynatıyor. Dün belki çok etkili değildi. Ama 90’da istediği topu alınca hücumu organize etti ve skoru getirdi takımına.

OLiVEiRA’YA YARDIM GEREK

Dün Galatasaray bir geçiş hücumuyla kazandı ama az sayıda organize hücum yapabildiklerinin de altını çizmek gerek. Seferovic gol pozisyonu dışında topla çok az sayıda buluştu. Boey şaşkındı, ciddi de özgüven kaybı söz konusu. Oliveira didindi ama orta sahada yardıma ihtiyacı var. Torreira’nın katılımı sanırım Oliveira’nın verimini de artıracaktır.

Yazarın Tüm Yazıları