Sacha Boey: 2 Gaziantep: 1

Fransız bek, Galatasaray’ın etkili hücum silahı olup yıldızlaştı.

Haberin Devamı

Süper Lig’in ilk bir ayının sonunda Gaziantep’in bulunduğu konum sürpriz değil. Ekonomik imkanları geniş olan beş şampiyonu ayırırsak, ligin kalan 14 mütevazı takımı içinde bence en derin kadrolar Adana Demir ve Gaziantep’te. Şu anda Galatasaray’ın kadrodaki üçüncü stoperi Emin, dördüncü stoperi Metehan... Antep’te kulübede Rumen milli Tosca ve en parlak genç yerli stoperlerinden Arda Kızıldağ var. Hücumlarında Maxim, Mustafa, Sagal, Figueiredo gibi iyi bir dörtlü oynuyor. Arkada Markovic ve Pekhart bekliyor. Gaziantep’in üst grubu zorlayabilecek bir kadrosu varken dün Erol Bulut’un aşırı tutucu stratejisi garip geldi bana. Bu kaliteli kadro bence daha iyi futbol oynayabilir.

SARI KARTLAR KOLAY ÇIKTI

Aslında dün ilk 40 dakikada iki iyi niyetli takımın iyi maçı olarak seyrediyordu oyun. Ne olduysa o Günay-Oliveira itişmesinde oldu, bir kaos başladı, hakem de bence sarı kartlarını biraz kolay çıkardı o süreçte. Onu başka tartışmalar ve başka kartlar izledi. Kaotik bir 50 dakikalık bölüm yaşandı Seyrantepe’de.

Haberin Devamı

TEMEL SORUNLAR HALLEDiLDi 

G.Saray ilk dört haftaya göre bence bazı temel meseleleri halletmiş görünüyor: Yunus ve Kerem taç çizgisine yapışmıyorlar, daha fazla merkezde topla buluşuyorlar. Torreira’nın gelmesiyle rahatlayan ve öne çıkan Sergio Oliveira sezonun en iyi futbolunu oynadı. Sacha Boey kanadını mükemmel kullandı, 10’a 11’ken bile Galatasaray’ın etkili hücum silahı olmayı sürdürerek maçın kahramanı oldu Fransız bek. Yine Galatasaray’ın eksik oynadığı bölümde Nelsson ve Torreira’nın da sorumluluk aldıklarının altını çizmek gerek.

DERiN BiR KADRO iÇiN TRANSFER YAPMAK ZORUNLU 

G.Saray bu sezon üç maçı son dakikalarda kazanarak üst gruba tutundu, ancak daha fazlasını yapabilmeleri için daha derin bir kadroya ihtiyaçları var. Transferde sarı kırmızılılar için çok kritik bir kırk sekiz saat yaşanacak şimdi. Stoper takviyesi şart. İyi bir santrfor da arıyorlar haliyle. Yunus-Kerem’in kaygı duymasını sağlayacak, onlarla rekabet edebilecek kanat hücumcusuna da ihtiyaçları var. Bu takviyeleri yapabilirlerse şampiyonluk yarışında daha gerçekçi bir şansı olabilir Galatasaray’ın bu sezon.

Yazarın Tüm Yazıları