Perşembe gecesi futbol ülkesinde bir çarşamba gecesi hocası

Birkaç yıldır “geliyorum” diyen felaket sonunda geldi. Türk futbolu 26 yıl sonra ilk kez Devler Ligi’nin dışında kaldı.

Haberin Devamı

Gelecek sezon lig şampiyonumuzun 4 ön eleme oynayacağı düşünülürse, Şampiyonlar Ligi müziğini artık bir süre sadece televizyondan dinleyebileceğiz. Avrupa ülkeler sıralamasında 30 yıl sonra ilk defa ilk 20’nin dışına çıktık, 4 takıma düştük, tüm temsilcilerimiz en az üç ön eleme oynayacak ve şu çıplak gerçeği kabullenmek zorundayız: Bir bundan böyle bir ön elemeler futbolu ülkesiyiz. Biz artık bir perşembe gecesi futbolu ülkesiyiz.

TESPİTLERİ DÖRT DÖRTLÜK

Bu perşembe gecesi futbolu ülkesinde çarşamba gecesi futboluna alışık bir hoca çalışıyor şu sıralar. Jesus’un saha içi performansını sürekli konuşuyoruz, ama bugün Portekizli’nin saha dışı performansına da değinmek lazım bence. Austria Wien maçı öncesi yaptığı tespitler dört dörtlük: “Sadece küçük takımlar haftada bir maç yapıyorlar”... Oysa biz uzun yıllardır bu ülkede Avrupa kupaları yarışı yapan her teknik adamın “haftada 3 maç oynuyoruz” lakırdısına maruz kalıyorduk! Yine “Avrupa Ligi grup kurasında dördüncü değil birinci torbada olmalıyız” açıklaması da harika Jesus’un. Umarım ligdeki tüm genç teknik adamlar Jesus’un işaret ettiği o vizyonu benimser ve uygularlar sahada.

Haberin Devamı

Perşembe gecesi futbol ülkesinde bir çarşamba gecesi hocası

3'LÜ SAVUNMAYLA 3 GALİBİYET

Jorge Jesus’un saha içi performansına gelince... İlk altı resmi maçta dörtlü defans oynayan Fenerbahçe, son 3 müsabakada üçlü savunmayla üç galibiyet aldı. Farklı oyuncular ve farklı formasyonlarla oynama melekesi gelişiyor her gün. Adana Demir maçında 14’te Ferdi-Arao, 23’te Lincoln-Szalai’nin yaptığı güzel duran top organizasyonlarına dün yenileri eklendi. Özellikle 9’daki Alioski-Gustavo çalışılmış korneri etkileyiciydi.

GECENİN YILDIZI PERES'Tİ

Fenerbahçe tribünleri dün Peres’e hoşgeldin dediler adeta. Gecenin yıldızı Luan Peres’di. Crespo o kadar mobil oynadı ki, sahada iki Crespo varmış gibiydi zaman zaman! İrfan Can çok iştahlı döndü. Alioski hazır geldiğini 10 günde kanıtladı. Üç stoper Lemos-Gustavo-Peres’in toplam 4 gol pozisyonuna girmeleri de gecenin dikkat çekici bir başka notu.

Yazarın Tüm Yazıları