Mükemmel bir oyun kurucu olarak Abdülkerim

Uzun isabetli paslarıyla G.Saray’ın ofansif gücünün önemli bir parçası oldu.

Haberin Devamı

Mourinho, 2008’de Inter’le anlaşıp Londra’yı terk etmiş ama İngiliz medyasına Premier Lig’le ilgili görüşler vermeyi de bırakmamıştı. 2008-2009 sezonuyla ilgili Mourinho’nun şu yorumunu hâlâ anımsıyorum: “Artık Liverpool’un şampiyonluk zamanı geldi zira nihayet gerçek bir omurga yakaladılar. Kaleci Reina, savunma lideri Carragher, orta saha lideri Gerrard, santrfor Torres’le mükemmel bir omurgaları var. Bir takımın omurgası iyiyse etrafını tamamlamanız kolaylaşacaktır”.

G.SARAY’IN ‘SARI OMURGA’SI

Liverpool o sezon şampiyonluğu kılpayı kaçırdı ve o omurga Mourinho’yu haklı çıkardı bir bakıma. Dünkü Galatasaray’ın “sarı omurga”sını izlerken o yorum geldi aklıma. Kalede Muslera, savunma lideri Nelsson, merkezde Torreira ve en uçta Icardi öyle iyi bir yapı oluşturuyorlar ki, etrafındakileri taşıyabiliyorlar zaman zaman. Telaşsız lider Icardi yine gereğini yaptı dün. Torreira ilk devrede öyle kritik iki anda devreye girdi ki, özellikle 37’deki müdahalesi gol kadar değerliydi. Belki Galatasaray’ın kanatları orta tercihleri konusunda harika bir günde değillerdi. Belki Rashica savruktu. Helton’a da takıldılar birkaç kez. Ancak her ne olursa olsun o omurganın performansı galibiyete yetti yine.

Haberin Devamı

HÜCUMUN ANAHTAR ADAMI

Galatasaray’ın 12 maçlık bu harika serisini tarif ederken sarı omurganın dışında bir başka çok önemli isme daha parantez açmak gerekiyor: Galatasaray hücumunun anahtar adamlarından Abdülkerim’e... Sarı kırmızılıların sol stoperi Abdülkerim’in Konya’daki oyun kurucu rolünü Galatasaray’a da taşıması çok uzun sürmedi, Aralık-Ocak sürecinde yaptığı uzun isabetli pas tercihleriyle Galatasaray’ın ofansif gücünün önemli bir parçası oldu. Abdülkerim şu anda ligin en formda yerli stoperi konumunda.

NAKAJiMA ÇOK ZORLADI

Dün Antalyaspor özellikle 2-1 sonrası Galatasaray savunmasına ciddi problemler çıkardı. Belki Wright ve Fernando gibi iki kritik adam sahada değildi ama Nakajima’nın hızı da oldukça zorladı Galatasaray savunmasının dengesini. Eğer Nakajima’nın karşısında Torreira gibi bir makine olmasa, daha fazla üretim yapabilirdi Japon oyuncu.

Yazarın Tüm Yazıları