Ligin önce 18 sonra 16 takıma düşmesi gerek

Bir takımın bay geçtiği 19 takımlı model sporseverler için ‘kâbus’ gibi.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 2019-2024 yılları arasında takım sayıları sırasıyla şöyle: 18, 21, 20, 19, 20... Böylece beş yıl içinde beş farklı takım sayısıyla oynanmış olacak Süper Lig. 150 yıllık futbol tarihinde dünya üzerinde bir örneği daha olduğunu sanmıyorum bu durumun. Ayrıca geçenlerde ufak bir araştırma yapmıştım, yine yeryüzünde bizden başka takım miktarı ‘tek sayı’ olan başka bir üst lig yok.

‘TEK SAYI’ GARABETi

Gelecek sezon itibariyle sanırım bu ‘tek sayı’ garabetinden kurtuluyoruz. 2023-24’te Süper Lig 20 takımla oynanacak. Ancak benim esas merak ettiğim konu şu:

2024-25 sezonunda ligdeki takım sayısı ne olacak? 20 mi? Yoksa takım sayısını teker teker düşürme bahanesiyle yine 19’lu bir sezon mu oynanacak? Bir takımın ‘bay’ geçtiği bu 19 takımlı model, sporseverler için kâbus gibi bence. TFF’nin 2023-24 sezonunda Süper Lig’den 5 takım düşürmesi ve tekrar acilen 18’li modele dönmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

BELÇiKA GiBi YAPMALIYIZ

Takım sayısının 19-20-21’lerde dolaşması sadece kantitatif değil, kalitatif sorunlara da yol açıyor Türk futbolunda... İstanbulspor, Giresunspor, Ümraniye gibi takımların kadrolarının TFF 1. Lig’de bile şampiyonluğa oynayacağı şüpheliyken Süper Lig’de yarışıyor bu ekipler. Üstelik bu takımlardan en az birisi de ligde kalacak haliyle. Bu sezon Avrupa kupalarında çok iyi işler yapan ve sekizinci basamağa kadar tırmanan Belçika Ligi, yeni sezonda takım sayısını 18’den 16’ya düşürüyor. Çünkü daha rekabetçi, daha yoğun bir turnuva istiyor Belçika Futbol Federasyonu.

İTiŞ KAKIŞ VE KAOS 

Belki bu sezonun sonunda ligde kalacak İstanbulspor, dün daha ilk devrenin sonlarında mağlup duruma düştü ama ikinci yarıda hemen hemen hiçbir şey değişmedi sahanın içinde. Özellikle 46 ile 75 arası hemen hemen hiç futbol oynanmadı, garip bir orta saha mücadelesi, itiş kakış-kaos dışında hiçbir şey izlemedik maalesef. 75’teki kırmızı kart sonrası bile hem net pozisyonları bulan, hem de golü atan taraf Galatasaray oldu yine. Sarı kırmızılılar, UEFA Kupası zaferinin 23’üncü yıldönümünde 23’üncü şampiyonluk kupasının iki kulpundan birden tuttu böylece.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları