Laboratuvar ortamında bir Süper Lig maçı

Gollü ve eğlenceli bir mücadele bekliyorduk.

Haberin Devamı

Dün saat 19’da bana Eskişehir’de oynanacak Konya-Fenerbahçe maçının nasıl geçmesini beklediğimi sorsanız, kıran kırana, eğlenceli, gollü bir müsabaka olurdu öngörüm... Olmadı. Çünkü saha adeta iki teknik adamın deneysel işler yaptığı bir laboratuvar hüviyetine dönüştü bir noktadan sonra. Sadece 22 dakika NŞA (normal şartlar altında) idi ortam. Sonraki yarım saat 11’e 10, son kırkta da 10’a 10 deneyini izledik iki antrenörün.

11’E 11 iKEN POZiSYON YOKTU

11’e 11 oynanan ilk 22 dakikada pozisyon yoktu, iki hocanın birbirini karşılıklı tarttığı bir müsabaka vardı sahada. Fenerbahçe’nin savunmasının çok öne çıktığını bilen Palut, defans arkasına uzun top talimatı vermiş. Ancak Szalai liderliğindeki Fenerbahçe savunması dengeyi hiç yitirmeyince 5 kez ofsayta düştü Konya bu bölümde.

Haberin Devamı

Jesus’un pas trafiği yakalama amacını ise Emre Mor bozdu ilk çeyrekte. 6’da kötü pas... 9’da kayıp... 10’da kayıp... 15’te pas hatası... Emre’nin basit kayıpları yüzünden Fenerbahçe de atak sürekliliği sağlayamayınca iki takım da pek bir şey üretememiş oldu bu periyotta.

VALENCiA ATILDIKTAN SONRA YAPILAN DEĞiŞiKLiKLER DOĞRU

22’de Valencia atılıp Konya sayısal üstünlük sağladı ancak Jesus’un doğru değişiklikleriyle çok da boşluk vermedi misafir ekip bu bölümde. Savunma dörtlüye dönüp en uca yüksek top indirebilecek Serdar Dursun eklenince, dörtlünün beki rolünde zorlanacak Lincoln de çıkınca, 9 kişilik bir blok halinde doğru durdu sarı lacivertliler 22-52 arası.

SOĞUKKANLI KALAMADILAR

Maçın üçüncü ve son perdesiyse 10’a 10 oynanan kırk dakikaydı. Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut’un hamlelerinin daha iyi sonuçlar verdiği ve galibiyeti kazandıkları bölüm de burası. Özellikle 55-70 arası Konya, Guilherme-Bytiqi ile oyunu sola yığdı. Golü de bir sol kanat aksiyonuyla buldular zaten. Geriden pasla çıkma stratejisinden de vazgeçip basit top kaybı ihtimalini ortadan kaldırmak istedi İlhan Hoca. Kısmen başardığını da söyleyebiliriz.

Tabii ki 10’a 10 oynanan son 40 dakikada İrfan ve Mert başta olmak üzere bazı Fenerbahçeliler’in soğukkanlı kalamadıklarını, basit top kayıpları yaptıklarını da not etmek gerek.

Yazarın Tüm Yazıları