Kadıköy'de saha laboratuvar gibiydi

Trabzonspor taraftarını elbette nisanda tüm hedeflerden kopulması, bir sezonda iki başkan ve üç teknik adamla çalışılması üzüyordur.

Haberin Devamı

Ancak bu tarz dip yapılan sezonların ve ilkbaharda hoca değiştirmenin ufak da olsa bir avantajı olabiliyor: Göreve yeni gelen teknik adamın üzerinde netice baskısı olmuyor. O da haliyle sezonun kalan maçlarında tüm denemeleri yapıyor ve müsabakaları 2023-24 sezonunun hazırlık evresi gibi kullanıyor. Bjelica’nın şu anda Trabzonspor maçlarına bakış açısı bence bu.

ÜLKER STADI'NDA DENEYSEL BİR TRABZONSPOR VARDI

Dün de Kadıköy’de sahada deyim yerindeyse “deneysel bir Trabzonspor” vardı. Bjelica, Ülker Stadı’na adeta bir laboratuvar kurdu. Yastığa başını koyup hayal ettiği karışımları denedi Kadıköy’de. Hırvat Hoca Ankaragücü maçındaki üçlü stoper grubunu bozmadı, Eren yine sol stoperdi. Ancak kanat bek pozisyonlarında sağda Visca, solda Larsen’i izledik. Yani beşli savunmanın üçünün orijinal rollerinde olmadığını söyleyebiliriz rahatlıkla.

Haberin Devamı

Bjelica herhalde Visca’yı, Conte’nin Chelsea’de Moses’ı kullandığı gibi kullanmak istiyor. Ancak Süper Lig’in son 10 yılına damga vurmuş, ülkedeki en yetenekli oyunculardan biri Visca’dan sağ kanat bekte pek verim alınamadı doğrusu. Fenerbahçe’nin ikinci ve üçüncü golü Trabzon’un sarsak sağ tarafından geldi. Bjelica üçüncü golden sonra oraya müdahale yaptı ama çok geç kalmıştı elbette.

JORGE JESUS BU KEZ 4-4-2'Yİ TERCİH ETTİ

Fenerbahçe açısından dünün sanırım en önemli konusu formasyondu. Jorge Jesus bu sezon ligde-Avrupa’da tüm kritik maçlara ısrarla 3-4-3 dizilişiyle çıkmış, özellikle Süper Lig’de derbilerde kötü sonuçlar almıştı. Portekizli teknik adam dün klasik 4-4-2’yi tercih etti, kanatlarda kullandığı dört oyuncudan da iyi verim aldığı söylenebilir. Ferdi asist yaptı, Peres gol attı, Arda da her hücumun içinde vardı yine. Giresun maçında İsmail-Mert ikilisinin oyuna katkısı kısıtlı kalmıştı, dün 11’de başlayan Zajc da asist yaptı derbide. Bence Galatasaray artık şampiyonluk kupasının kulpundan sıkıca tuttu, ancak Fenerbahçe ikinci basamak güvenliği için kritik bir galibiyet aldı dün.

Yazarın Tüm Yazıları