Her ÅŸey Icardi’nin olaÄŸanüstü asistiyle baÅŸladı

Arjantinli yıldızın BaÅŸakÅŸehir maçında Kerem’e verdiÄŸi gol pası dönüm noktası oldu.Â

Haberin Devamı

Galatasaray artık 23’üncü şampiyonluk için gün sayıyor. Bu sezon her hattıyla istikrarlı bir Galatasaray izledik, bence şampiyonluğu da sonuna kadar hak ettiler. Yılın en iyi teknik direktörü, en iyi yabancı ve yerli stoperleri, en iyi ön liberosu ve en iyi santrforu Galatasaraylı. Ancak tüm bu iyiler içinde bir tanesine ekstra parantez açmak lazım: Ligin kader belirleyicisi İcardi’ye...

SEZONUN EN KRiTiK KIRILMA ANI 

Bundan 6 ay önce, 12 Kasım 2022 akşamı Galatasaray, Başakşehir’e konuk olduğunda iki takımın puanları eşitti. Galatasaray o müsabakayı kaybetse lider Fenerbahçe’nin 5 puan gerisinde haftayı beşinci basamakta tamamlayacaktı. Sarı kırmızılılar maçı şov yaparak 7 golle kazandı, liderle farkı 2 puana indirdi, üstelik Başakşehir, Adana Demir ve Konya’nın da üstünde kaldı. Bu sezonun birçok kırılma anı vardır muhakkak. Ama en kritiklerinden birisi de o geceydi bence.

Haberin Devamı

O gecenin yedi farklı sükseli skoru dışında bir başka çarpıcı detayı da belki de sezonun en güzel hareketine ev sahipliği yapmış olmasıydı. Maçın 59’uncu dakikasında kaleciyle karşı karşıya pozisyondaki İcardi, arkasındaki Kerem’e öyle bir asist yaptı ki, 20-30 yıl sonra belki de bu sezondan hatırlayacağımız tek kare o olacak. İcardi’nin Kerem’e yaptığı o asist bence Galatasaray’ın şampiyonluğunun da anahtarı oldu:

BENCiLLiK ORTADAN KALKTI

1- O asistten sonra Galatasaray’da kolektif oyun zirve yaptı. Bir daha hiç kimse kolay kolay bencilce davranmadı. Daha birkaç yıl önce 100 milyonluk bir adam olan İcardi’nin Galatasaray’da net bir takım oyuncusu görüntüsü vermesi, bence herkesi az ya da çok etkiledi.

BiRBiRLERiNE 7 ASiST YAPTILAR

2- Dün 13’te İcardi’nin golünde asisti yapan Kerem... 32’de İcardi yine bomboş bir pozisyonda Kerem’e attırmaya çalıştı golü. İki oyuncunun bu sezon birbirlerine yaptıkları asist toplamı yedi. İcardi altı ay önceki o asistiyle Kerem’e de dokundu bence bir miktar.

BAMBAÅžKA BiR SEViYE

3- 63’te Boey’nin ikinci gol öncesi neredeyse 40 metreden gönderdiği şandel ortanın Diagne’ye, Seferovic’e, Mohamed’e ya da Falcao’ya yapıldığını hayal edin. Mauro İcardi bambaşka bir seviye gerçekten.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları