Galatasaray’ın 12’nci adamı devreye girdi

Sarı kırmızılıların sahada zorlandığı anlarda taraftarı sahneye çıktı.

Haberin Devamı

Dün Ali Sami Yen’de ilk yarı bittiğinde istatistikler şöyleydi: Galatasaray %75 topla oynamış, şutlarda 13-2, kornerlerde 5-1 üstünlük kurmuştu. Rakip ceza alanında topla buluşmada 18’e 3, hava topunda da 22’ye 5 gibi büyük farklar vardı tabelada.

Galatasaray’ın ilk devredeki bu denli güçlü istatistikler yakalamasının gerekçesi, bence lider olmalarının da ana sebebi: Ligin en iştahlı futbolunu oynuyorlar. Maçlara en yüksek viteste başlıyor ve rakiplerini atak sürekliliğiyle boğuyorlar. Dün 39’da Galatasaray’ın kazandığı bir tacın çabuk kullanılması için Okan Buruk’un öyle bir çabası vardı ki, inanılmazdı gerçekten. Hocasından oyuncusuna bir iştah abidesiydi ilk devrede Galatasaray.

SÜPER BiR DESTEK VAR

Maçın ikinci devresinde Emre Hoca oyuncu değişiklikleriyle takımını oyuna kısmen ortak etti. Serdar ve Deniz’le yakaladıkları pozisyonlar da vardı. Ancak o dakikalarda bence Galatasaray’la Fenerbahçe’yi ayıran bir başka detay devreye girdi: Stat, Galatasaray’ın adeta 12’nci oyuncusu. Sarı kırmızılılar tek farklı önde olduklarında ve biraz sallandıklarında sahada dizleri titremiyor, süper bir tribün desteği buluyorlar arkalarında.

Haberin Devamı

iCARDi YiNE ÇOK ÇALIŞTI

Daha önce birkaç kez bunu yaptım ama bu sezon İcardi, kendisine özel parantezler açılmasını sık sık hak ediyor. Dün belki harika bir akşam yaşamadı ama yine çok çalıştı Arjantinli santrfor. İcardi, kasımdaki kritik Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında devreye girmeden önce Galatasaray ligde sekizinci basamaktaydı. O iki büyük maçı adeta tek başına aldı, Galatasaray yeni yıla lider girdi, zaten bir daha da arkasına bakmadı. Arjantinli santrfor bu sezon çıktığı 21 maçta 24 gol katkısı yaptı.

BÜYÜK MAÇ OYUNCUSU 

Daha da önemlisi şu: Bu 24 gol katkısının 13’ünü Fenerbahçe (1 gol, 1 asist), Beşiktaş (3 gol), Trabzonspor (1 gol, 1 asist) ve Başakşehir (3 gol, 3 asist) maçlarına sığdırdı.

Geçenlerde şöyle bir haber okumuştum Portekiz medyasında: Pele kelimesi, Portekizce sözlüğe eklenmiş. Anlamı “eşsiz”miş. İcardi’yi de bu sezonun Süper Lig sözlüğüne “büyük maç oyuncusu” anlamıyla sokmak lazım sanırım.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları