Galatasaray bir tür Ancelotti futbolu oynamaya çalışıyor

Sarı kırmızılılarda dünün kahramanları Torreıra ve Olıveıra’ydı

Haberin Devamı

Real Madrid-Mallorca maçı öncesi basın toplantısında sorulan bir soru üzerine Ancelotti’nin verdiği yanıt enteresan: “Topa sahip olma oyunu bir hevesti. Dikine oynamak daha verimli. Kaleye daha çabuk gitmek artık yeni moda”

Ben futbolda tek bir doğru olduğuna inanmıyorum, Guardiola’nın da yaptığı saygıdeğer, Ancelotti’nin de... Ancak Ancelotti evinde 6 tane Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi madalyası olan efsanevi bir futbolcu, elit bir teknik adam. O bir şey söylüyorsa hafife almazsınız, kulak kabartırsınız. Sanırım Okan Buruk’un da Galatasaray’da daha fazla kulak kabarttığı vizyon, Ancelotti’nin vizyonu.

SÜPER LİG REKORU

G.Saray dün ilk yarıda Kasımpaşa kalesine 14 şut attı. Bunu rakip ceza alanında 25 kez topla buluşarak yaptı. Bu sayı, Süper Lig’de bir takımın bir devrede ulaştığı en yüksek sayıymış. Ve Buruk’un takımı bunu genellikle direkt oynayarak yapıyor, kaleye 30 değil, 3-4 pasla gidiyor. Bunda tabii ki hücumda Kerem-Yunus gibi araya koşu yapan adamlarınızın olmasının rolü var. Ancak bir başka faktörü daha göz ardı etmemek gerek: Galatasaray’da orta saha değişti, oyun değişti.

Haberin Devamı

YEPYENi ORTA SAHA

G.Saray’ın yakın zamandaki orta saha rotasyonu Taylan, Berkan, Aytaç, Cicaldau, Morutan, Emre idi. Bugün bu isimlerin hemen hiçbiri kadroda yok. Yeni ideal üçlü Torreira-Oliveira-Mertens. Arkada daha Midtsjö ile Mata var. Galatasaray’ın orta sahasında yalnızca kalite değil, dinamizm de arttı. Akıl da arttı. Yaratıcılık da arttı. Bu üçlü, önceki üçlüye göre başka bir spor yapıyor gibi adeta! Oliveira’nın son iki haftadaki gelişimini fark etmişsinizdir:

Daha fazla öne gidiyor. Daha çok araya oynuyor. Daha fazla gösteriyor klasını. Onun bu klasını ortaya çıkarabilmesinin bir sebebi de Torreira’nın takıma katılması. Arkayı süpürmesi, sahipsiz topları kazanması, tüm takımı öne itmesi. Dün Gomis-Kerem isimlerini tabelaya yazdırdılar ama maçın esas kahramanları Torreira-Oliveira ikilisi idi bence. Yeni transferlerin katılımıyla Galatasaray’daki gelişimin belirginleştiğini de söyleyebiliriz rahatlıkla.

Yazarın Tüm Yazıları