Emenike’li: 0 Emenike’siz: 2

odesa’daki ilk maçın devamı gibi başladı ilk yarı: Shakhtar’ın kiralık yıldızları Sobol ve Petryak, Fenerbahçe’nin sağını felç ettiler; eğer savunmada Kjaer ve Hasan Ali biraz daha dikkatsiz olsalar devreye mağlup girilmesi işten değildi. Bu noktada sanırım Advocaat’a şu eleştiriyi yapmak gerek: Ukrayna’daki maçtan hiç mi ders çıkarılmadı? Milli sol bek Sobol’un nasıl tehlikeli bir silah olduğunu orada görmüştük zira.

Haberin Devamı

STOCH’LA NORMALLEŞME

 

İkinci yarıdaysa Emenike prangasından kurtulup santraforda Sow’lu, solda Stoch’lu düzene dönünce normalleşti her şey. 150 milyonluk takımla 15 milyonluk takım arasındaki kalite farkı net biçimde ortaya çıktı, goller peş peşe geldi. Dün Advocaat, Stoch’un sıkışan oyunlarda nasıl anahtar olabileceğini hatırladı. Salih’in eksikleri olsa da geliştirilebilir bir genç olduğunu kabul etti. Bence Emenike’yi de artık ancak mağlup duruma düşüp açılan rakiplere karşı iyi bir kontra atak alternatifi olarak konumlandırması gerek.

 

TRİBÜN

 

ODESA’DAN FARKSIZDI

 

Haberin Devamı

FEYENOORD ve Manchester’a sahayı dar eden Fenerbahçe taraftarı dün o form durumundan çok uzaktı. Odesa’daki sakin havadan bir farkı yoktu dünün.

 

OZAN TUFAN SAĞ BEKE

 

VAN der Wiel bir türlü sakatlıktan dönemedi. Sağlıklıyken de hayal kırıklığı idi zaten. Şener’se Gökhan’ın yedeği olduğu günlerdeki formundan uzak. Zorya’nın sol çizgisi Sobol-Petryak 135 dakika koridora çevirdiler Şener’in kanadını.

 

 

ADVOCAAT’IN DİKKATİNE!

 

Ozan’ın orta saha rotasyonundan ziyade sağ bekte denenmesi hayırlı olabilir gibi geliyor bana. Bursa’da ve milli takımda defalarca sağ bek oynamışlığı var, 21 yaşında bir oyuncunun bu pozisyona kodlanması da zor olmaz. Advocaat’a birileri söylemeli, Ozan’ın sağ bek oynayabildiğini.

 

UKRAYNA’YI GEÇEBİLİRİZ

 

BU sezon 7 maç yaptık Ukraynalılarla, ilk galibiyetimizdi bu. UEFA’da kazandıkları 19,5 puanın 6’sını biz verdik maalesef. Nihayet Fenerbahçe Zorya’yı yendi, Beşiktaş da Dinamo Kiev’i yenecek, inanıyorum.

 

Haberin Devamı

Ve iki ülke arasındaki fark 5 binin altına inecek. Üstelik tek takımları kaldı Avrupa’da. Bu yıl olur mu bilinmez, ama bu formumuzu sürdürürsek kısa süre içinde geçebiliriz Ukrayna’yı.

 

MAÇIN YILDIZI: EDUARD SOBOL

 

Shakhtar’ın gelecek planları içinde yer bulamazsa, Türk takımları bu ismi kaçırmamalı.

 

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

 

DICK ADVOCAAT

 

F.BAHÇE’ye son 5 maçı kazandıran “ofansif oyuncu sayısının 4’e çıkması prensibi”nden vazgeçmemesi doğru karar. Alper, Sow, Stoch, Volkan’ın hepsi sahadayken çok daha renkli bir futbol vardı sahada.

 

YURI VERNYDUB

 

ELİNDEKİ son derece kısıtlı imkanlarla iki maçta da çok saygıdeğer işler yaptı. Bence sadece Sobol, Grechyshkin, Petryak, Karavaev gibi oyuncuları değil kendisi de Shakhtar Donetsk’e terfi etmeye aday.

Yazarın Tüm Yazıları