Uğur Meleke

Uğur Meleke

umeleke@hurriyet.com.tr

Dörtlüye dönünce maç da döndü!

Uğur Meleke'nin kaleminden...

Haberin Devamı

Domenico Tedesco, geçtiğimiz pazar akşamı Antalya’daki maça 3-4-1-2 formasyonuyla başlamıştı. Felaket bir 50 dakika oynamışlar, iki farklı geriye düşmüşlerdi. Daha sonra Guendouzi’yi orta sahaya kaydırarak dörtlü savunmaya dönmüştü İtalyan Hoca. Santrfor arkası rolünde özgürleşen Asensio skoru 2-2’ye taşımıştı. Ancak iki kritik puan bırakmıştı Fenerbahçe orada.

Aradan tam bir hafta geçti. Domenico Tedesco, yine bir pazar akşamı, yine galibiyet beklentisi olan bir maça 3-4-1-2 ile başladı. Bu kez de Samsun’a karşı çok kötü bir ilk yarı performansı vardı Kadıköy’de. Fenerbahçe ilk devrede şutlarda 5-4, rakip ceza alanında topla buluşmada 9-8 geride kaldı. Kendi sağından ortalarla 3 net fırsat verdi, ikisi gol oldu.

Aynı Tedesco, yine 60’ta dörtlü savunmaya döndü. Mert-Musaba’yı çıkardı, Levent’i sağ beke kaydırdı, orta sahaya İsmail’i eklemledi. Son yarım saatte yine büyük baskı kurdu rakibinin üzerinde. Yine Asensio girdi devreye. Onun liderliğinde 3-2’ye geldi maç.

Haberin Devamı

İster istemez şu sorular oluşuyor insanın zihninde: Nasıl olur da Tedesco, iki hafta peş peşe aynı senaryoyu yaşar? Üçlü başlayıp, başarısız olup, dörtlüye dönüp çevirir maçları? Aynı nehirde iki kere yıkanmak denmez mi buna? Üçlü savunma ile başlanmasının eleştirilmesi normal değil mi şu anda?

SAMSUNSPOR iÇiN VALLECANO PROVASI

Kış aylarında iki cepheyi bir arada götürmekte güçlük çeken, sakatlıklar-cezalar sonucu daralan kadronun bedelini ödeyen Samsunspor toparlanma aşamasında. Ocak transfer penceresinde takıma katılan Assoumou, Elayis ve Yalçın ile kadro genişledi. Thorsten Fink’in göreve gelişiyle de savunma toparlandı, altı resmi maçın beşinde kalesini gole kapadı Samsun.

Dün Kadıköy’de galibiyeti koruyamadılar ama solda Tomasson-Holse ikilisiyle ciddi fırsatlar yarattılar. Santrforlar Marius ve Ndiaye de son 4 maçta toplam 7 gole ulaştılar. Rayo, bu eğlenceli takımın temellerini atan İraloa’nın eski yardımcısı İnigo Perez tarafından çalıştırılıyor. Samsun eğer prese cevap verebilirse pekalâ eleyebilir Vallecano’yu.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları