Diagne 50 günü iyi geçirmemiş, forma tehlikede

22 Aralık ile 10 Şubat arasındaki 50 günlük sürede bir tek resmi maça çıkan Diagne, bildiğimiz çabasından, hareketliliğinden ve fiziksel caydırıcılığından çok uzaktı.

Haberin Devamı

Galatasaray, dün akşam Beyoğlu’nda yüksek tempolu antrenman tadında bir maç oynadı doğrusu. İlk devrenin yıldız üçlüsü Eduok-Diagne-Trezeguet’nin ikisini Ocak’ta kaybeden Kasımpaşa, heyecanını da yitirmiş bir takım görüntüsünde. Ve bu sert ligde heyecanınız yetersizse işiniz çok zordur.

Galatasaray’sa ligin ikinci yarısının ilk maçında Ankaragücü’ne karşı kullandığı taktiğin bir benzerini oynadı Kasımpaşa önünde. Topu neredeyse hiç havaya kaldırmadılar. Solda Emre-Belhanda-Onyekuru, sağda Linnes-Selçuk-Feghouli ile yerden pas serileri yakaladılar. Bu pas serileri sonucu rakiplerinin her dalgınlık anını da pozisyona çevirdiler. Bu oyun aynen Ankaragücü maçında olduğu gibi Onyekuru, Belhanda ve Feghouli’yi bolca gol pozisyonuna soktu. Özellikle Belhanda ve Feghouli harikaydılar dün. Bu noktada akla ister istemez Diagne geliyor tabii. Dün her şey bu kadar yolunda giderken Diagne neden yoktu aksiyonun içinde sahi?

Haberin Devamı

Diagne, Kasımpaşa formasıyla 22 Aralık’ta Beşiktaş karşısına çıktı. 25 günlük bir boşluktan sonra 17 Ocak’ta kupada Alanya’ya karşı oynadı, kırmızı kart gördü. Bir sarı, dört de kırmızı kart cezası nedeniyle 25 gün daha bekledi ve 10 Şubat’ta Trabzon maçıyla sahalara döndü. Yani 22 Aralık’la 10 Şubat arası 50 günde tek bir resmi maça çıktı Diagne... Senegalli santrforun 22 Aralık’ta Beşiktaş önünde ne kadar diri, ne kadar güçlü olduğunu anımsıyorum. Trabzon, Benfica ve Kasımpaşa maçlarındaysa bildiğimiz çabasından, hareketliliğinden, fiziksel caydırıcılığından çok uzaktı Diagne. 50 gün ciddi bir süre. Ve Diagne bu 50 günü iyi geçirmemiş.

Tabii ki 1,93’lük bir santrfordan maksimum faydalanmak için daha fazla orta, daha fazla duran top, daha fazla karambol de lazım. Ama diri bir Diagne, bu yerden oyunda da kendine rol bulabilirdi. Senegalli bu fiziksel yetersizliğini acilen halledemezse kredisini de tüketir. Formasını da bir buçuk yıllık kiralık Mitroglou’na kaptırabilir.

ÇANLAR KASIMPAŞA İÇİN ÇALIYOR

Ligin ilk devresi sona erdiğinde Kasımpaşa, lider Başakşehir’in sadece 6 puan gerisinde bir şampiyonluk adayıydı. Hatta 19’uncu haftadaki Başakşehir-Kasımpaşa maçı ligin kaderi açısından kritik olabilir düşüncesiydik hepimiz. Aradan sadece bir ay geçti, 22’nci haftanın sonunda küme düşme hattının 5 puan üstündeler ve bence ligde kalma sıkıntısı dahi yaşayabilirler.

Haberin Devamı

Evet, gidenler önemli isimler (Eduok ve Diagne). Gelenlerden de beklenen verim alınamadı (santrfor Perica ve 2,5 milyonluk Hajradinovic’ten). Ancak Mustafa Denizli ne yapıp edip takımının bu yumuşak görüntüsünü acilen çözmeli. Yoksa Süper Lig’de uzun yıllar sonra bekâ sorunu yaşayabilir Kasımpaşa.

GALATASARAY HAVA KUVVETLERİ!

Süper Lig’de şu anda kaleciler dışında 190 cm’den uzun 15 futbolcu forma giyiyor. Bunların üçü, Luyindama, Donk ve Diagne dün Galatasaray 11’indelerdi. Galatasaray’ın akan oyunda ne kadar geliştiği tartışmalı. Ama bu boy ortalaması yükselişini duran toplarda avantaja çevirmeleri gerek.

GÜNÜN KARESİ

Maçın 40’ıncı dakikasıydı. Galatasaray geriden oyun kurarken Belhanda’nın bir pası hakem Palabıyık’a takıldı. Hakem kaçamadı, futbolda bunlar var. Ama futbolda bu duruma kızıp oyunu bırakmak yok! Top Kasımpaşa’ya geçmiş, tehlikeli bir hücum gelişiyor, Belhanda oyunu bırakmış. Akıl almaz...

GÜNÜN HATASI

Haberin Devamı

12’nci dakikada Trezeguet’nin frikikten attığı gol takdire değer. Ancak o golde gerek Muslera’nın, gerekse barajın hali içler acısı. Muslera sağına barajı almış, soluna geleni tutmalı. Ama barajın en solundaki Emre, öyle amatör bir boşluk veriyor ki Muslera’nın ayıbını bile gölgede bırakıyor.

GÜNÜN DÜDÜĞÜ

Günün düdüğü, aslında çalınmayan bir düdük. 68’de, Galatasaray’ın hızlı hücumunda Belhanda’ya yapılan faulde acele etmeyen ve avantaj oynatan Ali Palabıyık’ı tebrik etmek lazım. Bir gecikmiş tebrik de, 2 hafta önce Antalya-Beşiktaş maçında böyle güzel bir avantaj oynatan Bülent Yıldırım’a.

GÜNÜN UMUT VERENİ

Kasımpaşa’nın devre arasında ön tarafa yaptığı 4 transferden bence en fazla umut vereni Tobias Heintz. Sarpsborg formasıyla Beşiktaş’a karşı da izlediğimiz ve uzaktan şutlarıyla dikkat çeken Norveçli, Kasımpaşa’nın büyük gol sıkıntısı çektiği şu günlerde sanki daha fazla dakikayı hak ediyor.

Haberin Devamı

Maçın adamı: FEGHOULI

Yazarın Tüm Yazıları