BİZE KRASNODAR’I ANLATSANIZA!

FENERBAHÇE ile Kayserispor’un bu maça gelirken motivasyonları taban tabana zıt: Sarı-lacivertli takım Kayseri’ye 27 sporcuyla tam kadro gelmiş. Yönetim kurulu da tam kadro orada. Sezonun elde kalan tek hedefi Türkiye Kupası için en üst düzeyde alarm verilmiş.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın’ınsa belli ki aklı Süper Lig’de kalıcı olmakta. Hafta sonu Rize’yi yenen takımdan 7 as sahada yok, Güray, Deniz, Rotman, Umut kulübede başladılar maça. Özellikle ilk devrede Kayseri’nin yedekleri fiziksel olarak ayakta kaldılarsa da, kalite eksikliği net bir biçimde göz çarptı tabii.

Advocaat görünümlü Ziya Doğan”, Kasımpaşa karşısındaki görüntüden memnun kalmış olmalı ki, yine Ozan-Mehmet-Souza orta üçlüsüyle çıktı sahaya. Bu üçlünün en kalitelisi Mehmet, yine olağanüstü sorumluluk duygusuyla kusursuzdu Kayseri’de. İkinci golde yaptığı koşuyla, bu takımın ruhani lideri olduğunu gösterdi bir kez daha.

Emenike nerde sahi?

Maçın yıldızıysa, son dönemde sağ bekteki formasını Van der Wiel’la paylaşmak zorunda kalan Şener’di. İlk yarıda Fernandao ve Ozan’a yaptığı birer servis gole dönüşmedi ama ikinci devrede çok aradığı gole Erkan’ın yardımıyla ulaştı tecrübeli futbolcu. Fernandao da iki klas golle maça imzasını atarken ister istemez şu soruyu getirdi akla: Sahi Krasnodar deplasmanında Fernandao varken neden Emenike oynadı ki? Bu soru şu gün Advocaat’a sorulsa, akılla mantıkla yapabileceği hiçbir açıklama olamaz bence.

Haberin Devamı

“DÜDÜĞÜMÜ BEKLE” SAÇMALIĞI

45’teki Fernandao golü, enteresandı gerçekten. Pozisyonun tartışılabilecek 3 farklı detayı var: Lens’e yapılan faul, topun durup durmadığı ve Fernandao’nun ofsaytta olup olmadığı konusu...

Lens’e faulü yardımcı hakem verdiğine göre, orta çizgiye koşmama sebebi ‘topun durmadığını düşünmesi’ olmalı. Ancak tekrarları dikkatlice izledim: Top duruyor. Fernandao ofsayt değil. Gol nizami.

TÖRENLE SERBEST VURUŞ

Yalnız benim bu pozisyonda takıldığım konu farklı. Bu pozisyonda bir ‘Türk futbolu özeti’ var aslında. Kayserili oyuncular, serbest vuruş hızlı kullanıldığında oyundan tamamen kopuyorlar, çünkü artık bu atışların öncesinde uzun uzun seremoniler olmasına alışmışlar! Zaten Türkiye’de maç başına 33 faul oluyor.

Her maçın ortalama 33 kez faul düdüğüyle durduğu yetmiyormuş gibi, bunun en az yarısında canhıraş itirazlar oluyor. O da yetmiyor, bir de hakemin “düdüğümü bekle” saçmalığı giriyor devreye! Sıradan bir faul, Türkiye’de törenle kullanılıyor adeta.

Haberin Devamı

O yüzden de, dünkü gibi seremonisiz, sıradan bir serbest atış, Kayserililer için beklenmedik bir pozisyona dönüştü bir anda. Olayın trajikomik tarafı bu.

 

Yazarın Tüm Yazıları