Bir Süper Lig klasiği

Kaybedeceklerini düşünmemişlerdir.

Haberin Devamı

Bundan 21 yıl önce White Hart Lane’de oynanan bir Tottenham-ManU maçında ev sahibi ekip 3-0 gibi farklı bir skorla girer devre arasına. 3-0 gerideki ManU kadrosu ise tedirgin değildir, hatta Alex Ferguson talebelerine dönerek şu tarihi sözleri söyler: “Come on boys, it’s Tottenham (Yapmayın beyler, Tottenham bu!)... Gerçekten de ManU’nun efsanevi kadrosu ikinci yarıya çıkar ve 5-3’lük bir galibiyetle döner evine.

PiRLO VE TAKIMI iYi Ki VAR

Pirlo’nun Karagümrük’ü de o günkü Tottenham gibi bir his uyandırıyor bende. Hep eğlence vadediyorlar, Süper Lig’de iyi ki varlar. Ama bu tip maçları kazanabilecek güçlü bir mantaliteleri henüz oluşmadı. Dün Fenerbahçe sallantılı bir performans sergiledi, Szalai bireysel hatalar yaptı. Altay gününde değildi. Ama maçın büyük bölümünde Fenerbahçeliler’in mağlup olacaklarını düşündüklerini sanmıyorum.

Haberin Devamı

EN iYiLER VALENCiA-iSMAiL

Bir Süper Lig klasiği olarak tarihe geçen bu epik maçı kazanan Fenerbahçe’nin en iyileri konsantrasyon abidesi Valencia ve İsmail’di. Crespo’yu da öne iten ve Portekizli’nin ofansif özelliklerini sergilemesini sağlayan İsmail’in çıkışı olağanüstü. Bu çizgisini korursa, Euro 2024 elemelerinde milli takımımızın en büyük kozlarından biri olacak.

JiMMY DURMAZ YERLi YUSUF DEMiR DEĞiL

Yeri gelmişken, ulusal takımımızı ilgilendiren bir parantezi de açmak isterim: Dün Karagümrük’ün ilk 11’deki üç yerlisinden biri Jimmy Durmaz’dı. 2015’te yeni yabancı kuralı hayata geçtiğinde bir başka milli takımı seçmiş olanların muafiyetinden faydalanıyor Jimmy. Aynen Mesut Özil gibi. Milli takım seçimini 2015 sonrası yapan Yusuf Demir ya da (bir gün Süper Lig’e gelirse) Ercan Kara faydalanamıyorlar bu ayrıcalıktan.

Biz bu statüyü uygulamaya koyarken “gurbetçi futbolcularımızın ay yıldızlı formayı seçmesine teşvik” anlamı taşıyacağını ummuşuz. Ancak bugün “önemli milli takımlara seçilmeyi başarmış gurbetçilerimize zorluk” haline gelmiş bu statü. İyi futbolcuyu cezalandırmışız bir bakıma! Eğer TFF yönetimi bu anlamsız yabancı sınırında ısrarlılarsa, en azından statüdeki bu yetenekli gurbetçiyi cezalandıran detayı Haziran 2023’te değiştirmeliler bence.

Yazarın Tüm Yazıları