180 dakika da yetmeyebilir

TFF 1. Lig play-off’u, ülke futbolunun en ilgi çekici mini turnuvası. Her sezon adeta 10-15 günlük bir karnaval havasında geçiyor, katılımcıları içinde taraftar potansiyeli yüksek şehir takımları da olduğu için bazen ilgi seviyesi Süper Lig’i de sollayabiliyor.

Haberin Devamı

Her sene 1. Lig play-offlarını izlerken, kendi kendime hep şu soruyu sorarım: Neden şu playoff’u daha büyük bir turnuva haline getirmiyoruz? 1. Lig’in ilk ikisi direkt çıksın, Süper Lig’in son ikisi direkt düşsün. Süper Lig’in 13-14-15-16’ncısıyla 1.Lig’in 3-4-5-6’ncısını katarak 8 takımlı oynatalım şu play-off’u. Tek şehirde, tek maçlı eliminasyon şeklinde... Bu uygulamanın Süper Lig’de de, 1. Lig’de de heyecanı artıracağı kesin. Genel kanının aksine ben (14 yabancılı) Süper Lig takımlarının bu turnuvada ağır basacağını düşünmüyorum. Şu Demir’in veya Bursa’nın Malatya’dan Denizli’den bir eksiği yok bence.

BERK ETKİLİ OLDU

Dün akşam Bursa’daki maç ağırlıklı olmak üzere, iki müsabakayı eşzamanlı izlemeye çalıştım. Tolga Kuru’nun araştırmasına göre son 15 yılda normal sezon üçüncüleri sadece 1 kez terfi edebilmiş. Sanırım normal sezonu nefes nefese üçüncü bitirme kaynaklı hayal kırıklığı play-off’ta olumsuz bir etki yaratmış bu ekiplerde. Dün Adana Demirspor da normal sezondaki o eğlenceli, golcü, atan-yiyen görüntüsünün aksine kontrollüydü. Korner dönüşü kontrataklarda özellikle Berk’in çıkışlarıyla etkili oldular ama set oyununda orta saha mücadelesi aşılamadı. Bursa’nın son 20 dakikadaki baskısı da Kurtuluş’a takıldı. Rövanşın da sıkı geçmesi ve işin 180 dakikada bitmemesi sürpriz olmaz.

Yazarın Tüm Yazıları