Futbolu batırdık, diğerleri kurtuldu

VakıfBank olmuş voleybolun Barcelona’sı... Bu ülkenin takımı. Anadolu Efes olmuş basketbolun Real Madrid’i... O da bu toprakların takımı.

Haberin Devamı

Boksta Dünya şampiyonluğu getirenler; yine bu ülkenin, Türkiye’nin bireyleri. Tekvandoda Avrupa şampiyonluğu getirenler de yine bu ülkenin evlatları. Ama o ülkenin futbolu o Avrupa futbol arenasında ‘C sıklet’ sporcuları, maalesef!

YATIRIMA RAĞMEN

Acaba bu fark neden hiç düşündünüz mü? Hem de spor deyince akla futbolun geldiği bir ülkede... Hem de onca ilgi, alaka ve yatırıma rağmen... Onları (basketbol, voleybol, boks, tekvando vs) yöneten ve yönlendirenler de bu ülkenin evlatları. Federasyon başkanları, yöneticileri, kulüp başkanları, idarecileri, profesyonelleri vs. Tıpkı futbolu yöneten ve yön verenler de. Ama sonuç?.. Arada dağlar kadar fark var. Malzeme aynı yerdense peki ya aradaki fark bu işin ne tarafında? Tesis desen, değil. Ekonomi desen, hiç değil. Peki ya ne?

Haberin Devamı

O BRANŞLAR RAHAT

Açıkçası; spor medyamızın futbolun tam aksine, o branşlara karşı “Dünya Şampiyonası’ndan Dünya Şampiyonası’na; Avrupa Şampiyonası’ndan Avrupa Şampiyonası’na olan ilgisinden(!)” başka bir fark göremiyorum, ben. O yüzden diyorum ki; iyi ki bu ülkede spor sayfaları, futbol sayfalarına dönmüş. İyi ki bu ülkede ‘spor programları’ yok denecek kadar az. O branşlar rahat! Yoksa; o finallerde finalist değil, futbolda olduğu gibi loca veya tribünlerde oturan birer misafir olurduk. Futbolu bu hale getiren bizleriz, sevgili meslektaşlar.

TESADÜFLERLE KARIŞTIRMAYIN

Diğer branşlardaki başarıdan bahsettik az önce. Bunlara veya bunlardan herhangi birine tesadüf deme şansımız var mıdır, sizce? Asla. Çünkü tablo; dün de aynıydı, bugün de... Muhtemelen yarın da böyle veya benzeri olacak. Onlar; sadece bir kez elde edilebilmiş sonra yanına yaklaşılamayan bir UEFA Kupası Şampiyonluğu veya Dünya Üçüncülüğü gibi değil. Onlarla ne kıyaslayın ne karıştırın. Bir defa birinci, ama on defa sıfırıncı oluyorsanız, o birincilik; maalesef ‘tesadüf’ sınıfına giriyor, beyler. Birileri bu konuda haklıydı, tesadüf demekle.

TFF YÖNETİMİ İÇİN YENİ OLUŞUM

Futbolla ilgili önümüzdeki en önemli gündem maddesi Futbol Federasyonu seçimleri. Yaklaşık 3 haftalık süreç kaldı. Ve sonunda kulüpler renk vermeye başladı. İki gün önce 1. Lig ve alt ligler, dün de Süper Lig kulüpleri (çoğunluk) mevcut başkan Servet Yardımcı’nın 1 yıl için yapılacak seçimler de devam etmesi yönünde fikir bildirdiler.

Haberin Devamı

TEK ADAY VAR AMA...

Şimdilik Yardımcı ve Mehmet Büyükekşi’den başka aday görünmüyor. 16-17 Haziran’a daha var, sürpriz bir isim daha çıkar mı? Çıkar. Burası Türkiye. Kulüpler önceki gün toplandılar ve adayları tek tek dinleme kararı aldılar. Onları dinleyecekler ve karşılığında kendi görüşlerini iletecekler.

Futbolu batırdık, diğerleri kurtuldu

KONSENSÜS İSTENİYOR

Kulüplerin düşüncesi; bundan önceki TFF yönetim kurulunun aksine bu defaki yönetim kurulunun kulüplerle bir konsensüs ile belirlenmesi. Özellikle hukuk ve mali işlerle ilgili isimler konusunda kulüplerle ortak karar alınması. Hakemlikten gelme bir ismin yönetimde yer alması. Ayrıca yönetim kurulunda yer alacak isimlerin futbola 24 saatini verebilecek daha aktif kişilerden belirlenmesi v.s.

Haberin Devamı

BAŞKANLAR, DAVID ELLERAY'İN RAPORU İÇİN NE DEDİ?

TFF danışmanımız David Elleray aylardır süren çalışma sonunda hakemlik sistemiyle ilgili raporunu TFF yönetimi ve kulüplerle paylaştı. Sunum yani rapor kulüpleri pek tatmin etmemiş. Hatta bazı başkanlar sunumun ardından, “Bu bizim tespit ve önerilerimizle bire bir aynı, bir fark yok. Aradaki tek fark bunun İngilizce olması ve altındaki imza o kadar” diyerek takılmışlar. David Elleray bu 17 maddeye ek 90 maddelik bir tespit ve çözüm paketi daha olduğunu, bunu da ay sonuna kadar TFF ile paylaşacağını söylemiş. Elleray’ın sözleşmesi bu ay sonu bitiyor. Kendisi ile devam edip edilmeyeceğine yeni TFF yönetimi karar verecek

Haberin Devamı

HAKEM RENK KÖRÜ MERKEZ HAKEM KURULU SAĞIR ÇIKTI

Bir hafta önce bu köşeden bir FIFA kokartlı hakemimizin renk körü olduğunu gündeme taşımıştık. Konu sonrasında TV programlarına da taşındı. Hem stüdyodakiler hem de izleyenler tarafından hayretle karşılandı. Ama ne var ki ne TFF’den ne de MHK’den bir Allah’ın kulu çıkıp o gün bugün “Arkadaşlar yapmayın, yok böyle bir şey, olur mu böyle bir şey” demedi, diyemedi. Biz bir istihbarat aldık bunu gündeme taşıdık, hakem ismi vermeden. Şimdi görev MHK’ye düşüyor. Ya çıkacak bu konuda açıklama yapacak ya da gereğini.

A.NUR ÇEBİ-SERGEN YALÇIN NEYSE AHMET AĞAOĞLU-ABDULLAH AVCI ÖYLE

Sevgili Abdullah Avcı hocamızın BeİN Sports’taki açıklamaları bazı arkadaşlarımızda kafasında ortak bir soru işareti bırakmış. Bazı şeyler sezinlemişler. Aynı soru birkaç farklı adresten geldiği için, şimdilik söyleyebileceğim şu: Bağlılık, sevgi-saygı, haz gibi konularda, Ahmet Nur Çebi ile Sergen Yalçın neyse, nasılsa; Ahmet Ağaoğlu ile Abdullah Avcı arasındaki durum da hemen hemen öyle. Maalesef...

Haberin Devamı

YAYIN İŞİ KÖRDÜĞÜM

Bir sezonu geride bıraktık. Yeni sezon için kulüpler kollarını sıvadı. Ama hiçbiri önünü göremiyor. Adım atacak durumları yok. Sebep belli; yayıncı kuruluş ile henüz sözleşme imzalanamaması. Mevcut yayıncı ile + 2 yıllık sözleşme konusunda yıllık 2 milyar 50 milyon liraya anlaşma sağlanmış durumda. Ancak kulüpler isim hakkı için yıllık 500’er milyon lira konusunda yazılı garanti teminat istiyor. Bu olmazsa B planı +1 yıllık uzatma. Buna da beİN Sports sıcak bakmıyor. Maalesef bu iş bugünden yarına çözülecek gibi durmuyor.

Yazarın Tüm Yazıları