Tarih bu maçı not etti

HEPİMİZ ilk maçın skorunu göz önüne aldığımızda Beşiktaş için kontrollü, disiplinli ve dengeli bir oyun bekliyorduk.

Haberin Devamı

Fakat Şenol Güneş demiş ki: “Çıkın, ilk 30 dakikada bu işi bitirin.”

Gerçekten de sezon başından bu yana gördüğüm en iyi Beşiktaş sahadaydı. İlk yarım saatte bulduğu iki gol sahada oynadığı futbolun karşılığı idi. Önde basan, rakibi bunaltan, pas yapan, yerinde duramayan futbolcular topluluğu ile hem gözümüze hitap ettiler hem de ruhumuza.

İki golü orta alanda presle kazandıkları topla, kanatlardan getirdikleri ortalardan buldular. Talisca’nın ortasını Aboubakar, Quaresma’nın ortasını da Ryan Babel gole çevirdi.


ZAYIF HALKA LEALİ
Rakip Olympiakos’un hem kalite olarak hem yetenek olarak Beşiktaş’ın gerisinde olduğunu ilk maçta da görmüştük. Yunan ekibinin en zayıf halkası ise İtalyan kalecileri Leali idi.

Beşiktaş defansının arkasının attığı toplarla pozisyon bulmaya çalışan Olympiakos, golü ise tıpkı bizim attığımız gibi kanattan buldu. Ne olduysa yenen golden sonra oldu. Her şey değişti.

Beşiktaşlı futbolcuların bir anda paniklemesi ve strese girmesi ve neticesinde bunun kurbanı olan Aboubakar, takımını 10 kişi bıraktı.


KONTROLLÜ VE SAKİN
Devreye 2-1 önde girmek avantajdı. Bu avantajı soyunma odasında da iyi değerlendiren bir Beşiktaş takımını ikinci yarı sahada gördük.

Top rakibe geçtiği zaman herkes topun arkasındaydı. Üstelik sakin, kontrollü, rakibe değil topa agresif bir şekilde mücadele ettiler.

Olympiakos’un zayıf halkası Leali’nin Babel’den yediği üçüncü gol Olympiakos’un ümitlerini söndürürken, Beşiktaş’ın direncine güç kattı.

Ve Cenk Tosun, 14 yıllık çeyrek final özlemini bitiren golü atarak Beşiktaş’ı hedefine taşıdı.


İKİ ÖZEL TEŞEKKÜR
İki tane de özel teşekkürüm var; 10 kişi kalan Beşiktaşlı futbolculara...

Sahada eksik olduklarını belli etmemek adına, başta Quaresma olmak üzere herkes kendilerinden ne istendiğini bilerek sahada dik durdu.

Ve bunun karşılığında bize alkışlamak düşer.

Bir teşekkür de kaleci Leali’ye...

Hem Yunanistan’daki performansı hem İstanbul’daki performansı bizler için son derece mutlu ediciydi.


HAKEM OLIVER'E HEPİMİZ ŞAPKA ÇIKARTTIK
HAKEM Michael Oliver’in, genç yaşına rağmen ilerleyen dönemde UEFA’nın beklentilerini karşılayabilecek bir potansiyele geleceğini hep beraber göreceğiz.

Tıpkı Chelsea-Manchester United karşılaşmasında olduğu gibi dün de muazzam bir maç yönetti. Verdiği kararlarla oyunun sahada oynanması adına gösterdiği çabayla, Aboubakar’ı oyundan atmış olmasına rağmen ben dahil herkes dünkü yönetimine şapka çıkardık.

Şenol hocanın maç öncesinde zor durumlara düşebiliriz, burada taraftarın devreye girmesi gerekir isteğini taraftar dün öyle güzel uyguladı ki, ilk düdükten son düdüğe kadar muhteşem bir atmosfer vardı.

Ve eminimki bu taraftar desteğiyle Beşiktaş, Vodafone Arena’da çok büyük işler yapmaya devam edecek.


ABOUBAKAR SANA ÇOK KIZGINIM
Futbol zevkimizi böldüğün için...

Sezonun en iyisi Oğuzhan’ı oyundan aldırdığın için...

Gerek sahada gerekse ekran başındaki milyonlarca taraftarı strese soktuğun için...

Arkadaşlarına yapmış olduğun saygısızlık için...

Ümit ediyorum ki, maç sonrası bütün arkadaşlarına ve teknik direktörün Şenol Güneş’e tek tek teşekkür eder ve onlardan özür dilersin.

Genç bir futbolcusun, şu ana kadar muazzam gidiyorsun, fakat dün akşam Olympiakos karşısında yaptığının faturası çok ağır olabilirdi.

Yazarın Tüm Yazıları