Nasıl oynamak gerekiyorsa öyle oynadılar

Derbilerde en önemli etken maçı istediğini, üstüne basarak rakibine hissettirmektir. Dün Beşiktaş özellikle ilk 30 dakikada bunu fazlasıyla yaptı.

Haberin Devamı

Lider Başakşehir’in kendi evinde kaybetmesi iki takımın da kazandığı zaman geçmiş haftalardaki puan kayıplarını bir nebze telafi edecek bir maçtı. Her iki ekibin de hafta içinde Avrupa maçları oynamış olması ve eksiklerinin fazla oluşu, elbette ki futbol kalitesini olumsuz etkileyecekti. Bütün bunların yanında iki teknik adam da kendi düşünce ve planlarına göre sahaya takımlarını sürdüler Derbilerde en önemli etken maçı istediğini, üstüne basarak rakibine hissettirmektir. Dün akşam özellikle ilk 30 dakika bunu taraftarıyla beraber Beşiktaş yaptı. İstekli oluşları, agresif tavırları ve sahanın her noktasında varlıklarını hissettirme düşünceleri üst seviyedeydi. Düşünün kaleci Karius’a ilk 20 dakikada 3 kez top geldi ve bunlar şut veya tehlikeli bir pozisyon olmayan toplardı.. Beşiktaş’ın oyunu rakip sahaya yıkma düşüncesi ve topun kaybedildiği yerdeki pres anlayışı Galatasaray’ın oyununu bir hayli zorladı hatta hiç oynayamamasına sebep oldu. Sadece rakibi oynatmama değil oynama felsefesi de yarım saatlik dilimde siyah beyazlılarda hep ön plandaydı. Öyle ki attıkları penaltı golünden sonra da bu oyunlarını devam ettirdiler. Beşiktaş’ın kazandığı penaltı da hakem Cüneyt Çakır’ın kararı doğruydu. Hatta ilk yarıda verdiği kararların hemen hemen hepsi doğruydu.

Haberin Devamı

G.SARAY’I OZAN UYANDIRDI

Galatasaray yediği golden sonra da Beşiktaş’ın oyunu kabullenmek zorunda kaldı ve reaksiyon göstermeyi başaramadı. Fakat ne zaman kornerde oluşan pozisyonda Ozan’ın topu direkten döndü. O zaman uyandılar ve cesaretlendiler. Sonuçta da oyunu dengelemeyi başardılar ve ilk devre bitene kadar da Beşiktaş’ın sahasında olmayı başardılar.

GECENİN YILDIZI ÇAKIR

Beşiktaş’taki Güven-Atiba değişikliği pek etkili olmadı. Şenol hocanın orta alandaki direnci arttırma isteği Atiba’nın fiziksel olarak iyi olmayışından dolayı gerçekleşmedi. Galatasaray’ın zorladığı bu dakikalarda Onyekuru ile bir penaltı kazandıa ama gecenin yıldızı Cüneyt Çakır verdiği kararı VAR ile iptal etti..

ADEM LJAJIC FUTBOL VİRTÜÖZÜ OLMA YOLUNDA

Galatasaray beraberlik için çok çalıştı, fırsatlar da yarattı ancak skora denge getirecek golü bulamadı. özellikle Ömer Ali ve Maicon’un vuruşları isabetli olsaydı skor çok farklı olabilirdi. Son anlarda Beşiktaş da farkı artırabilirdi ama iki taraf da yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyince 3 puan Beşiktaş’ın oldu. Beşiktaş’ta Necip’in disiplinli ve dengeli futbolu, Dorukhan’ın 40 yıllık Beşiktaşlı gibi, bilerek oynaması, Mustafa Pektemek’in olağanüstü bir hırsla her şeyini sahaya yansıtması ve futbol virtüözü olabileceğini gösteren Ljajic’in enfes futbolu, maçın kaderinde belirleyici rol oynadı. Kim ne derse desin, Beşiktaş’ın hafta içinde oynadığ Sarpsborg maçı ve deplasman yolculuğu takımı bir hayli etkilemiş. Bu durum ikinci yarıda bariz biçimde görüldü. Beşiktaş’ın aldığı 3 puan ‘yarışta ben de varım’ mesajı vermesinin yanı sıra camianın takıma olan güvenini artırdı.

 

Yazarın Tüm Yazıları