Kazanan da kaybeden de mutlu

Ev sahibi takım Trabzonspor ve konuk lig lideri Beşiktaş...

Haberin Devamı

 Biri ikinci yarının puan lideri, diğeri oynadığı futbol ile ligin lideri. İki takım da rakiplere korku veren yönleri ile maç öncesi birbirlerinde tedirginlik yaratmıştı. Maç başladığında şunu gördük: Trabzonspor ister istemez Beşiktaş’ın oyundaki hakimiyetini kabul etmiş ve oyunu geride kurmuştu. Maça adeta golle başlayan Beşiktaş’ın oyunu kontrolü Atiba-Tosic hatasıyla oluşan pozisyonda Okay’ın golüyle son buldu. O dakikadan sonra Trabzonspor’da bir değişim oldu, sanki ‘Bari oynayarak kaybedeyim’ dediler. Ve hakikaten oynayarak kaybettiler. 2-1 geriden gelip 3-2 öne geçtiler ama karşılarında iç saha-dış saha bilmeyen ve hep aynı oyunu oynamaya çalışan, bununla da rakipleri ürküten Beşiktaş vardı. Sonrası: Onur’un hatasıyla gelen Talisca golü ve arkasından gelen son dakikadaki Atiba sayısı... Bu sezon dört büyükler arasında oynanan maçların en zevklisini izledik. Sonuçta gülen taraf Beşiktaş oldu.

Haberin Devamı

SAVUNMADA ZAAFİYET

Beşiktaş’taki en büyük sorun şu: Deplasmanda dört gol atıyorsunuz ama üç gol yiyorsunuz! Bu yenen gollerdeki pozisyon hatalarının dikkatle incelenmesi ve önlem alınması gerekir. ‘En kuvvetli yanı orta alanı’ dediğimiz Beşiktaş özellikle son yarım saatte büyük zaaflar verdi.

Trabzon, öne de geçtiği bir maçta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı, ama bordo mavili taraftarların mutlu ayrıldığını gördük. Zaten Trabzon camiası yense de yenilse de sahada böyle bir takım görmek istiyordu. Dün bu noktaya gelindiği çin maç sonu alkış tufanı vardı. Büyük avantaj yakalayan Beşiktaş, Başakşehir’in G.Saray’la oynayacağı maçı bekleyecek. Bu maçı unutup Avrupa’ya kilitlenecek çünkü tüm Türkiye’nin beklediği bir Lyon maçı var. Beşiktaş’ın bu maçta dikkat etmesi gereken tek şey dünkü defansif zaafiyetleri tekrar etmemek olacak. Eğer bu yanlışlardan kurtulmazsa Lyon’daki ilk maçta hüsran yaşayabilir.

Yazarın Tüm Yazıları