F.Bahçe'nin tek farkı kalitesiydi

İki yıl önce Dirk Advocaat yönetimindeki Fenerbahçe, ligin 8. haftasındaki Konya deplasmanına çıkarken, 12 puan kayıpla, en kötü lig başlangıçlarından birini yaparak gitmişti.

Haberin Devamı

O gün şartlar oyun değil sonuç üzerine kurulmuştu ve sahaya çıkarken tek düşünce buydu. Sonrasındaki kötü futbola rağmen penaltı golüyle gelen galibiyet ilerleyen haftalarda takımın çehresini değiştirmiş ve seri galibiyetler dönemine girmişlerdi. Konya’ya yine aynı şartlarda giden Fenerbahçe’de aynı olay tekrarlanacak mıydı? Maç öncesi herkesin aklındaki soru buydu. Galibiyet birçok şeyi geri getirecekti. En basitinden takımın özgüveni gelecek ve bozulan moraller düzelecekti. Galibiyet, sadece kendi yüzlerini değil, başkanın, teknik direktör Cocu’nun, yönetimin, taraftarın ve camianın da yüzünü güldürecek, yarınlara ışık yakacaktı.

RIZA HOCANIN TAKIMLARI HER ZAMAN ZORLUDUR

Bütün bunlara karşın rakip Konyaspor boş bir takım değildi. Ligin namağlup tek ekibiydi. Rıza hocanın çalıştırdığı takımlarda şu özellikler çıkar; disiplinli, agresif oynamak ve taktiksel açıdan rakibi zorlayan bir felsefe içinde olup pes etmemek. Bir de sahip olduklarını 90 dakikaya yaymaya çalıştıklarında ve bunun yanına rakibe göre hareket etme becerilerini de eklediklerinde yenilmesi zor bir takım haline geliyorlar. F.Bahçe’nin rakibinden üstün tek yanı kalitesinin biraz yüksek olmasıydı.

F.Bahçenin tek farkı kalitesiydi

MAÇIN ADAMI: HARUN

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI DAHA İYİYDİ

Maçın ilk yarısında Konyaspor, pozisyon bakımından F.Bahçe’den üstündü. F.Bahçe mücadele yönünden bu bölümde iyiydi ama pozisyon üretmedeki sorunu ön plana çıktı. Hatta ilk şutu da 32. dakikada Mehmet Topal’dan geldi. İkinci yarıda bazı eksiklerini düzeltmeye çalışıp, daha iyi futbol sergilediler.

BENZIA VE JAILSON BÜYÜK KATKI YAPAR

Fenerbahçe’nin hâlâ hücum bölgesinde organizasyon sıkıntısı var.

Sahada kanatlardan adam eksilterek gelen oyuncu yok. Aynı şekilde hızlı hücumda desteğe gelen de yok.

O kadar çok top kaybı oluyor ki, atak yapma şansı ortadan kalkıyor.

Defansif olarak hâlâ pozisyon hataları yapıyorlar.

Bütün bunların temel nedeni; sahada birbirlerini tanımaya çalışan futbolcuların sayısının fazla olması. Bu sorunun ortadan kalkması demek işlerin normale dönmesi demektir.

Bırakın hepsini, yarısı düzelse, Fenerbahçe’nin işi daha kolay olacaktır.

Benzia’nın attırdığı goldeki pası, akıl ve klas kokuyordu. Jailson, defansif özelliğini geliştirirse, iki yönlü oyunu harika oynar. Bu iki oyuncunun biri 23, diğeri 24 yaşında.

Kumaşları sağlam ve Fenerbahçe katkılarını ilerleyen maçlarda daha çok göreceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları