Erken veda

Maç öncesi her iki takımı da kıyasladığımız zaman güç ve denge olarak birbirine çok benzeyen ekipler olduğunu söyledik.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin ilk maçı kazanması, iç saha avantajını kullanmasının bir sonucuydu. Nitekim rövanş maçına başlanıldığında da gelen şok gol o avantajı da ortadan kaldırdı. İlk yarının geneline baktığımızda aslında futbol olarak iki takımında üst seviyeye çıkamadığını gördük. Aksine Fenerbahçe’nin beklentilerin çok altında olduğu da bir gerçekti.

 

Yenen iki basit gol, biri penaltı (ki bana göre değil) çok basitti. Aslında bu gollerden şöyle bir sonuç çıkarmak lazım. Pozisyonun başlangıcı ve sonucu itibariyle defans arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşamasıydı. Bunu golün dışındaki pek çok pozisyonda da gördük. Her şeye rağmen rakibi görünce, Fenerbahçe biraz kıpırdarsa turla döneceği inancı hep içimde vardı. Nitekim ikinci yarı iyi başlayan bir Fenerbahçe gördük.

 

Haberin Devamı

Oyunu kontrol altında tutan ve bu süre zarfı içinde golü de bulan bir Fenerbahçe izledik. Hatta 2-1 iken hakemin es geçtiği penaltı pozisyonlarından birini verse bütün oyunun seyri değişecekti. 65’te gelen golden sonra Pereira, maçın uzama ihtimalinin ortadan kalktığını gördükten sonra sahaya Aatif’ı ve Stoch’u sürdü. Ama geri kalan dakikalarda ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümündeki futboldan uzak bir görüntü çizen Fenerbahçe maalesef tura veda ederek sahadan ayrıldı.

 

4’LÜ SAVUNMAYA  DÖNECEKTiR

 

Pereira, üçlü savunma oynayarak daha hücuma yönelik bir futbol oynayacaklarını sürekli söylüyor. Ama dün gördük ki üçlü defans oynamak kolay değil. Sağ ve sol bekiniz, bir Cafu ve bir Roberto Carlos değil. Dolayısıyla rakibe, eğer hücuma çıkmışsanız, çok fazla atak şansı vermiş olacaksınız.

Tamam, rakibi 5 defansla karşılama lüksümüz oluyor ama o zaman da orta sahadaki futbolcuların orta alanı ve kanatları kontrol etmesi gerekir ki bu da çok zordur. Düşüncem o ki Pereira yakın zamanda tekrardan dörtlü defansa geçecektir. Gerçi Türkiye liginde üçlü defansla devam edebilirsiniz ama Avrupa için bu söz konusu olamaz.

 

Haberin Devamı

Hakemle ilgili de birkaç düşüncem var. Tek taraflı bir anlayış sergiledi. Fenerbahçe aleyhine verdiği ve lehine vermediği penaltı kararlarıyla tercihini Monaco’dan yana kullandı.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları