Beklenen futbol bu

KADIKÖY’de dün akşam öyle güzel şeyler vardı ki sahada, eminim maça gelen Fenerbahçeliler, “Bu maç hiç bitmesin” diye düşünmüşlerdir. Sarı lacivertliler adına bu mükemmel gecenin tek eksiği tribündeki taraftar sayısının azlığı idi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin böyle istekli başlayıp, devam ettirip ve bitirdiği bir maç izlemeyeli uzun zaman oldu. Dün sadece tribüne gelenler değil, ekran başında izleyenler ve Fenerbahçe taraftarı olmayanlar da zevk aldı.

Santrforsuz oynayan bir takımın kazanmak adına sahada her şeyi yaptığını gördük.

Sağda Şener-Dirar, solda İsmail-Aatıf ikilileri kanat versiyonlarının her türlüsünü denediler. O kadar etkili geldiler ki, her futbolcu gol atabilirdi. Nitekim attılar da...

Tabii bu durumda insanın aklına şöyle bir soru geliyor; “Janssen varken, Soldado varken, Van Persie varken bu kanatlar böyle işleseydi, acaba Fenerbahçe şu an farklı bir noktada olur muydu?“

3 PUANDAN FAZLASI

‘Keşke’ler bir tarafa, Fenerbahçeli futbolcular neler yapabileceğini gösterdiler. Rakibe pres yapmada son derece başarılıydılar. Topu kaptırdıkları zaman hemen geri almak için her şeyi yaptılar ve başardılar. Bunların yanı sıra, bir atak gelişirken her futbolcunun katkı yaptığını gördük.

Haberin Devamı

Tabii ki lider Galatasaray’ın yenilmesi ve Aykut Kocaman’ın koymuş olduğu hedeflerin gerçekleşmesi adına kazanılması gereken bir maçtı. Fenerbahçe dün 3 puanın dışında çok şey kazandı. Coşkulu, istekli futbolunu 90 dakika devam ettirirken, uzun zamandır görmediğimiz taraftar desteği de vardı.

Dünkü oyunda görebildiğimiz tek eksik nokta; top Josef ve Mehmet Topal’a geldiğinde, bu futbolcuların oyununun yönünü değiştirmede yavaş hareket etmeleriydi.

Fenerbahçe’nin yediği ilk gol şanssızlığın sonucuydu. İkinci gol de tamamen Kasımpaşalı futbolcunun şansının bir ürünüydü.

MAÇIN ADAMI: GIULIANO

ASLINDA birçok futbolcu dün akşam ön plana çıktı Fenerbahçe’de. Ancak Giuliano fark yaratan futbolu ve buna eklediği güzel gollerle geceye damgasını vurdu.

Yazarın Tüm Yazıları