Geç gelen galibiyet

Tahincioğlu BSL’nin son haftasında Beşiktaş Sompo Japan, Demir İnşaat Büyükçekmece deplasmanına konuk oldu. Siyah-Beyazlılar, ilk üç çeyreğinde büyük ölçekte bocaladığı maçın son çeyreğini “kendisi” gibi oynayarak maçtan 59-72 galip ayrılmayı başardı. Eskişehir maçındaki gibi yine Clark-Strawberry-Kenan-Weems dörtlüsünden üst düzey katkı gelirken, Semih ve Lalanne benchten kısa sürede önemli katkı yaptı, Adams ise son haftalardaki en kötü performansıyla hayal kırıklığı yarattı.

Haberin Devamı

Sert ve etkili savunma kurgusundan alınan verime karşın hücumdaki aksaklıklar ve ritimsizlik, ilk çeyrekten üçüncü çeyreğin bitimine dek bu müsabakada Beşiktaş’ın en büyük kabusuydu. Nitekim maçın ilk dakikalarından itibaren rakibin Wright, Kairys ve Simpsons gibi skor silahları Beşiktaş’ın savunması karşısında bir hayli sönük kaldı. Fakat maçın X-Faktörü olan İlkan Karaman, özellikle pota altı ve boyalı alan civarında kariyerinin en başarılı maçlarından birisini çıkartınca, Beşiktaş karşılıklı top kayıpları ve kaçan basit atışlar furyasından daha zararlı çıkan taraf oldu. Öyle ki, kenardan gelen Kenan ve Semih’in katkıları olmasa, Kartallar ilk çeyreği 11-13 önde tamamlayamazdı.

Hem savunmaların düzeyi hem de hücumdaki top kayıpları ve basit ıskalar yüzünden skor açısından alabildiğine kısır geçen ilk çeyreği, Clark’ın sayıları eşliğinde başlayan ama yine sıkıcılıktan kurtulamayan bir ikinci periyot takip etti. Bu bölümde ev sahibi ekipten Maric ve Burakcan gibi ekstra isimler skora katkı yaparken, her iki takımda da as oyun kurucuların ve ana hücum silahlarının suskunluğu skorun bir türlü artamamasına sebep oldu. Büyükçekmece Stojanovski ile pota altında bir parça daha etkili olunca, devre 26-26 gibi yine çok düşük bir skorla noktalandı.

Haberin Devamı

Üçüncü çeyrekle birlikte hücumlarda tempo ve akıcılık hâkim olmaya başladı. Özellikle İlkan ve Stojanovski ile ikinci çeyrekten kalan pota altı taktiklerini sürdüren ev sahibi takım, çeyreğin ilk yarısı dolmadan farkı bu tip bir maç için ciddi bir rakam olan 7 sayıya kadar çıkardı. Bu noktada Lalanne ve Sertaç’ın biraz silkinmesi, Strawberry ve Kenan’ın potaya saldırmayı hatırlaması Beşiktaş’ı biraz toparlasa da, son çeyreğe 48-45 önde giren taraf, ev sahibi oldu.

Büyükçekmece tam da bir rüzgâr yakalamışken, son çeyrekte Weems-Clark-Strawberry şenliği başladı. Her iki ekibin de yine üç sayı çizgisinin gerisinden yokları oynadığı bu maçın kaderini, pota altı üstünlüğü tayin etti. Bu noktada Clark ve Weems’in durdurulamaz gibi göründüğü bir 5 dakika oynayan ve pota altında hâkimiyet kuran Kartallar, son çeyrek yarılanırken farkı kapatmakla kalmayıp, 8 sayı da öne geçti. Devamında ev sahibinin top taşıyıcılarına yaptığı klasik tam saha baskılı alan savunması sayesinde Büyükçekmece’nin üst üste 4 top kaybetmesini sağlayan Beşiktaş, bu noktadan sonra maçın sonunu itidalli biçimde oynamayı ve disiplinden kopan rakibi karşısında 13 sayı farkla galip gelmeyi başardı.

Haberin Devamı

Ribauntlarda rakipten 3 fark yediğimiz, üçlük çizgisi gerisinden de yine felaket (7/21) hücum ettiğimiz böyle “savruk” bir günde, rakibin İlkan gibi sürprizlerine rağmen galip gelebildiğimiz için, bu maç özelinde tüm takımı tebrik ederim. En büyük avantajımız, rakibin bizden 10 kez fazla top kaybetmesi oldu. Clark, Weems, Strawberry ve Kenan’a ise ayrıca tebriklerimi sunarım. Böylelikle Beşiktaş normal sezonu 20 galibiyet 10 mağlubiyet ile 4. sırada noktaladı ve play-off’larda Banvit ile eşleşti. Tüm play-off eşleşmelerine dair tahminlerim; Fenerbahçe Doğuş’un Sakarya BŞB’yi, Tofaş’ın Eskişehir Basket’i geçeceği, Beşiktaş – Banvit ve Anadolu Efes – Darüşşafaka eşleşmelerinde ise galibi serinin son maçının belirleyeceği yönünde. NBA’deki Konferans Finalleri’nde ise, Cleveland’ın Boston’ı 4-3, Golden State’in de Houston’ı 4-2 ile geçeceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Herkese basketbol keyfi dolu günler dilerim...

Yazarın Tüm Yazıları