Göztepe ısırdı, koparamadı

'Deplasman fatihi' Göztepe, ilk yarının son haftasında deplasmanda Galatasaray'la karşılaştı. Karşılaşmaya iyi başlayan ve öne geçen Göztepe, devamını getiremeyince sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

Zorlu geçmesi beklenen Galatasaray maçı öncesi ligin en iyi sol bekleri arasında gösterilen Traore'nin sakatlığının geçmemesi, ardından Fatih Terim'in Galatasaray'a imza atarak takımı iyice havaya sokması, üstüne bir de defansın 'bel kemiği' konumdaki Brezilyalı stoper Kadu'nun sakatlanması işleri iyice zora sokmuştu.

Buna rağmen Göztepe maça çok iyi başladı. Önce saha, sehirci ve teknik direktör faktörünü arkasına alarak baskılı başlaması beklenen Galatasaray'ın hızını kesti, ardından Adis Jahoviç'in penaltıdan bulduğu golle öne geçti.

Rakibine çok fazla pozisyon vermemesine rağmen Göztepe, ilk yarıda Rodriguez'in kaydettiği golle soyunma odasına 1-1 gitti.

İkinci yarıda Galatasaray'ın kurduğu baskıya savunma anlamında cevap veremeyen Göztepe, bir çok bireysel hata yaptı ve rakibine net pozisyonlar verdi.

Haberin Devamı

Özellikle Peybernes'in sağdan gelen ortaya hiçbir müdahalede bulunmaması ve akabinde Göztepe'nin 2-1 geriye düşmesi, ardından yine Peybernes'in ceza sahası dışında hatalı müdahale sonucu frikiğe ve gole sebebiyet vermesi maçın skorunu belirledi.

Bugün Göztepe'de skordan çok Kadu'nun yokluğunda savunmada verilen açıklar ve oyuna sonradan giren oyuncuların hiçbir varlık gösterememesi konuşulacak gibi görünüyor. Zira herkes 4-5 transfer bekliyor ama ben bu sayının 7-8 olacağı görüşündeyim.

Göztepe devre arasında stoper, ön libero, orta saha, kanat ve on numara pozisyonlarına transfer yapacak gibi görünüyor. Ekstra veya gidecek olanların yerine forvet transferi de sürpriz olmaz.

Tayfur Bingöl, Emre Can Coşkun, Prince Segbefia, Tanju Kayhan, Leo Schwechlen, Doğanay Kılıç, Muhammet Enes Durmuş, Hakan Çinemre gibi isimlerin çoğunun kiralık gidebileceği, Ghillas, Gouffran, Scarione isimleriyle de yolların kesin olarak ayrılacağı kanaatindeyim. Çünkü; Tamer Tuna sahada isteneni veremeyen oyuncusunu çıkarmak istediğinde veya taktik amaçlı oyuncu değişikliği yapmak istediğinde elinde skora, sahaya katkı sunan, sunabilecek oyuncu neredeyse yok gibi. Özellikle puan kaybı yaşanan maçlarda, oyuna sonradan giren oyuncular skora ve sahaya hiçbir katkı sağlayamadı.

Haberin Devamı

Devre arası yapılacak nokta transferler, Göztepe'nin ilk beş yarısı içinde nasıl konumlanacağını belirleyecek.

Yazarın Tüm Yazıları