Utanç duyulacak bir rezalet!

Avrupa'nın en değerli 6. ligiyiz, 45-50 gün sonra EURO 2016 da milli takımla dünya futbol arenasında vitrine çıkacağız. Ama şu yaşananlara bakar mısınız?

Haberin Devamı

Bir Süper Lig maçında sahada hakem dövülüyor, hem de futbol şehri Trabzon da! Bunun kabul edilir hiçbir yanı yok. Olamaz da.

Yeter artık!

Bu çirkin çağ dışı görüntüler,olaylar ne zaman bitecek nereye kadar devam edecek?

Ligin ilk yarısında Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrasında hakemler sabaha karşı 03.47 ye kadar soyunma odasından çıkarılmadı. Hakem Çağatay Şahan o günden sonra bir daha Süper Lig de düdük çalamadı.

MHK Başkanı çıkıp, "O maçta herhangi bir sıkıntı, kayda değer bir olumsuzluk yok" diyecek kadar olayı pişkinliğe getirdi.

DERNEK SESİNİ ÇIKARAMADI, KAFASINI KUMA GÖMDÜ
Hakemliğin sendikası olan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği sesini çıkaramadı, kafasını kuma gömdü.

Kötü performans sergilediği Galatasaray-Trabzonspor maçından sonra Deniz Ateş Bitnel; geçtim Süper Lig maçı yönetmeyi, henüz sahaya çıkamadı. 

Haberin Devamı

UEFA'dan gelen maç yönetme görevi bile 'aman tepki gelmesin' diye kamuoyuna açıklanamadı!

DENİZ ATEŞ BİTNEL, YEMEĞE KATILDI DİYE TEPKİ GÖRDÜ
UEFA Hakem Kurulu Başkanı Collina ülkemize geldiğinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği yemeğe Bitnel'in katılması bile soğuk hava estirdi. Tepki gördü, olay oldu.

Bugüne kadar ne bir hakem yöneticisi, ne bir dernek üyesi ne bir hakem veya gözlemci 'Deniz Ateş Bitnel ve Çağatay Şahan'a neden maç veremiyorsunuz?" diye sormuyor, soramıyor bile...

Bitnel hakemlikten uzak tutulurken, Salih Dursun kahraman ilan ediliyor, sokağa adı veriliyor. Kimseden tık yok! 

Gün ve durum kurtuldu mu olay bitmiştir. Herkes tam siper...

Varsa yoksa koltuklar ve kişisel menfaatler. 'UEFA Hakem Konvansiyonu'na üyeyiz' diye övünüyoruz. Ancak sürekli olayların üstünü örter, sorunları halının altına süpürür ve hakemlerin hakemliğini bitirip koltukları kurtarmaya devam ederseniz; değil Rosetti, dünya Efsanesi Collina gelip ders verse yine nafile!

Önce kafaların değişmesi lazım.

Daha birkaç hafta önce Trabzon-Beşiktaş maçını yöneten ve ciddi hatalar yapan Bülent Yıldırım'ı tekrar Trabzon'a bu maça atamak hangi aklın işidir? 
Bülent Yıldırım tamam 34.dakikada Trabzonspor'un açık penaltısını vermedi. Skora ve duruma göre faulleri, kartları, kararları uyarladı, bir motif gibi işledi! Maçı yönetmedi idare etti. Ama böyle mi olmalıydı... 

Haberin Devamı

OLAYLAR 'GELİYORUM' DEDİ
Kaleci Volkan'a atılan cisimler nedeniyle oyun 3 kez durdu. Hakem temizletti ve yeniden başlattı. Maçta gizli bir gerginlik vardı ama bunca deneyimine rağmen Bülent Yıldırım bunu hissedemedi, göremedi.

Gerginlik yavaş yavaş dışa vurmaya başlamıştı ama yine de skorun verdiği rahatlıkla maçı tamamlamaya çalıştı.

Maçın 88. dakikasında kale arkası tribününde olaylar büyüyor, koltuklar kırılıp sahaya atılıyor, sahaya görevliler ve top toplayıcılar girmiş kalenin içine, bir yığın insan var, sahanın içi ana baba günü ama hakem çevre kontrolu yapmadan maçı tekrar başlatıyor. İnanılır gibi değil!

O esnada kale arkasından sahaya atlayan kendini bilmezin biri maçın 6. hakemi Volkan Bayarslan'a, o iri yarı, dev cüsseli kocaman adama arkadan saldırdı, yere indirdi. Üzerine çıkıp tekme yumruk dövdü.

Utanç duyulacak bir rezalet.

Haberin Devamı

Diğer bir rezalet de maçın hakeminin, birlikte görev yaptığı ve darbeye maruz kalmış arkadaşını, arkadaşlarını sahada bırakıp onlardan önce soyunma odasına gitmesi. Yazıklar olsun!

Dünyaya rezil olduk...

Yazarın Tüm Yazıları