MHK’ye de hakemlere de güven yerle bir

135 maçın 111’inde 12 hakem, kalan 24 maçta ise 8 hakem görev yaptı, 2 hakem hiç görev alamadı. MHK koca ligi 12-13 hakemle götürmeye çalışıyor! Geçen hafta gündemden düşmeyen iki hakeme (Cüneyt Çakır ve Bülent Yıldırım) yine maç verilmiş. Sözün bittiği yer. Şimdi biz neye, kime inanacağız? Getirin mahalleden topa vurmayı bilen birini, bu hataları yapar. Skandallara rağmen aynı hakemler görev yapacaksa bunca yatırıma ne gerek!

Haberin Devamı

UEFA da lobimiz olmadığı için hakemlerimiz Avrupa da maç alamıyor diye uzun yıllar dert yandık. 2006 yılında UEFA Hakem Konvansiyonu’na üye olduk. Hakemlerimizin önü açıldı. Düne kadar Hollandalı Jaap Uılenberg, bugün için İtalyan Roberto Rosetti hakemlerimize UEFA standartlarında eğitim veriyorlar. TFF hakemliğe ciddi yatırım yapıyor.

 

Geçen sezon “reklam arası gibi” bir sezonluğuna görev yapan Kuddusi Müftüoğlu MHK’sını bir kenara koyarsak 3. kez göreve gelen MHK Başkanı Yusuf Namoğlu hakemliğimizin son 5 yılına damga vurdu.

 

SOW’UN GOLÜNDE HASSASİYET YOK?

 

Şu an gelinen noktaya baktığımızda ise bunca yatırım ve desteğe rağmen “Damga değil de darbe vurdu” dersek daha doğru söylemiş oluruz. Hakem skandallarını konuşmadan geçen günümüz, haftamız yok. Bir derbi maçı oluyor, yönetebilecek iki ismi söyleyemiyor, sahaya çıkacak bir hakemi zor buluyoruz.

 

Haberin Devamı

Bu hafta ile birlikte Süper Lig de 135 maçın 111 tanesinde 12 hakem görevlendirilmiş. Kalan 24 maçta ise 8 hakem görev alırken, 2 hakem hiç maç alamamış. Yani MHK ligi 12-13 hakem ile götürmeye çalışıyor.

 

Bu hafta Fenerbahçeli Sow’un Antalya’ya attığı ve faul gerekçesi ile iptal edilen röveşata golü tartışılıyor. Daha uzun zaman da tartışılacak gibi... MHK Başkanı, “Bu gol faul” diyor. Sayın başkan, Bursa kalecisi Harun’un bacağına acımasızca basan Beşiktaşlı Marcelo’ya kırmızı yerine sarı kart çıkaran hakemi ne yapacaksınız, merak ediyorum?

 

Ligin 8. haftasında oynanan Beşiktaş-Antalya maçında çok tartışılan Tosic’in pozisyonunu daha o gece Rosetti’ye sorup bu pozisyonda faul olmadığını basına servis eden MHK, neden Moussa Sow’un pozisyonunda aynı hassasiyeti göstermiyor?

 

YABANCI HAKEME VURMAK KOLAY...

 

Haberin Devamı

Dinamo Kiev-Beşiktaş maçından sonra hakem Thomson’u ve UEFA yapısını topa tutan MHK Başkanı, benzer hataları yapan kendi hakemlerine, hiç bir şey olmamış gibi her hafta maç vermeye nasıl devam eder?

 

Geçen hafta Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında üst düzey iki hakem izledik. Gündemden hala düşmeyen pozisyonlara rağmen her iki hakemin bu hafta yine maçı var. Hakemlere, sisteme ve MHK ya olan güven yerle bir. Şimdi neye, kime inanacağız?

 

ALAY MI EDİYORSUNUZ?

 

Skandal hatalara rağmen aynı hakemler, aynı gözlemciler her hafta görev yapacaklarsa, iyi ile kötü, yetenekli ile yeteneksiz, korkak ile cesur fark etmiyor ve ayırt edilmiyorsa, bunca yatırıma ne gerek var? Mahalle aralarında topa biraz vurmasını bilenlere düdüğü teslim edelim, ancak bu kadar hata yaparlar.

 

Haberin Devamı

Allah aşkına, siz içinde bulunduğunuz futbol ekonomisinin ve yaptığınız işin ciddiyeti ve büyüklüğünün  farkında değil misiniz? Yoksa 80’li yıllarda yapıldığı gibi ‘’Ben yaparım, olur’’ diyecek kadar işi hafife alıp bizimle alay mı ediyorsunuz?

 

Böyle devam ederseniz bilesiniz ki siz de altında kalacaksınız!.. Az kaldı.

Yazarın Tüm Yazıları