Lobiler işe karıştı, Çakır eve döndü

İtalya-İspanya maçını yönettikten sonra dün turnuvadan ayrılan Çakır’ın eve gönderilmesinde İngiltere etkili oldu.

Haberin Devamı

EURO 2016 hakemliri belirlenirken İngiliz lobisinin ağır bastığını yazmıştım. 17 ülke birer hakem gönderirken İngiltere bastırmış Martin Atkinson ve Mark Clattenburg’u göndermeyi başarmıştı.

Davet edilen 18 hakem gruplarda ikişer maç yönetti. Grup maçlarından sonra 6 hakem O. Hategan, S. Karasev, P. Kralovec, O. Moen, C. Turpin ve W. Collum eve gönderildi. Bu isimler deneyimsiz, gelişmekte olan hakemler.

Onlar için burada ikişer karşılaşma yönetmek çok değerli. Son 16 ve finallere gelince maçlar gibi hakemlerin de işi zorlaşıyor.

Zorluk derecesi çok yüksek İtalya-İspanya maçını Cüneyt Çakır yönetti. Maç oynanmadan basında uçuşan demeçler Cüneyt Çakır’ın işini daha da zorlaştırdı. Tartışılır bir, iki faul dışında başarılıydı.


İNGiLTERE ELENiNCE
Gözlemci, aynı zamanda hakem atamalarını yapan İskoç Hugh Dallas, maç sonu kritiğinde pozisyonlarla ilgili değerlendirmelerden son derece memnun. Her şey yolunda gidiyor. Ne zamana kadar? İngiltere-İzlanda karşılaşması sonrasına kadar!

İngiltere elendikten sonra hakemlerin otelinde hava birden değişiyor. Ülkeleri elendiği için İngiliz hakemlerin turnuvada kalıp ilerlemeleri gündeme geliyor.

Böylece lobilere yenilen Cüneyt Çakır’a teşekkür ediliyor. Eve gönderildiğini tebliğ etmek ise Hugh Dallas’a düşüyor.


TEŞEKKÜRLER CÜNEYT ÇAKIR
Şimdi finalin en büyük adayları kim derseniz? İngiltere ve İspanya elendi. İspanyol V. Carbolla ve İngiliz Martin Atkinson, tıpkı Cüneyt Çakır gibi ülkelerine döndüler.

Favori ise; hakemliğin sonuna gelmiş ve son kez Avrupa Şampiyonası finallerinde görev alan 1975 doğumlu İngiliz Mark Clattenburg...

Teşekkürler Cüneyt Çakır. Her şeye rağmen sen EURO 2016’da üzerine düşeni layıkıyla yaptın. Şimdi RIO 2016’ya odaklanmalısın. Başarılar...

Yazarın Tüm Yazıları