Küme düşen hakemler Tahkim’e gidiyor

Trabzonspor’un 3 maçındaki hataları nedeniyle 3 hakemin bir alt lige kaydırılması sonrası bir çok üst düzey hakem, “Aman bana şu, şu, şu takımların maçları gelmesin” endişesine girdi. Hakemler, bu sezon kimlerin diyet ödeyeceğini merak ediyor

Haberin Devamı

TARİH, 6 Şubat 2004... Yer: İnönü Stadı... Maç: Beşiktaş-Gençlerbirliği... Konuk takım direkt serbest vuruş kullanacak, hakem düdük çalıyor, bu arada Beşiktaşlı Tayfur Havutçu vuruştan önce barajı ihlal edip, öne çıkıyor. Hakem bu ihlalden dolayı bir düdük daha çalıyor, oyuncular duruyor ama bu esnada vuruş gol oluyor, hakem golü geçerli sayıyor. Net bir kural hatası. İtirazlar sonucunda hakem de kural hatası yaptığını kabul ediyor ve maç tekrar ediliyor.
Bu hakem kim? FİFA kokartlı Kuddusi Müftüoğlu. Bu maçtan sonra hakemliğe devam ediyor ve 12 Ocak 2014 tarihinde bırakıyor.


SARVAN’DAN İLGİNÇ İTİRAF
Kasım 2015’te Süper Lig hakemlerine verilen seminerde dönemin eğitim sorumlusu Oğuz Sarvan, ‘’Şu ana kadar oynanan maçlarda hakemler oyunun yeniden başlaması hususunda 6-7 kural hatası yaptı. Allah’tan kulüpler durumun farkında değiller. Eğer fark edip itiraz etseler maçlar tekrar oynanırdı‘’ gibi ifadeler kullanıyor.

MHK Başkanı kim? Kuddusi Müftüoğlu!


BİTNEL İÇİN UEFA İLE KONUŞULDU

2015-2016 sezonu dahil yönettiği 15 maçla FİFA kokartı takmaya hak kazanan Deniz Ateş Bitnel için MHK Başkanı, ‘’Ligin ilk yarısının en başarılı hakemi kokartı hak etti’’ diyor. Bu söylemden 1.5 ay sonra 34 yaşındaki hakem bir daha maç alamıyor. UEFA’dan gelen maçı kamuoyuna açıklanamıyor. Sonra gelen maç ise UEFA ile konuşulup ondan alınıyor. Ve sezon sonu küme düşürülerek günah keçisi gibi gösterilip resmen linç ediliyor.
Bunları yapan MHK Başkanı kim? Kuddusi Müftüoğlu!


BU MU PLANLAMA
Müftüoğlu “Yaptığımız planlama ile FİFA hakemlerimizin geleceği parlak’’ dedi. Halis Özkahya UEFA kış seminerine çağrılmadı. Barış Şimşek ve Tolga Özkalfa FİFA listesinden çıkarıldı. Yerine Bitnel ve Alper Ulusoy alındı. FİFA’dan çıkardıkları Şimşek EURO-2016 ya 6. hakem olarak gitti. Özkalfa şimdilik Süper Lig kadrosunda. Bitnel küme düştü Ulusoy var ile yok arasında. EURO-2016 öncesi Avrupa da 18 günde 60 hazırlık maçı oynandı bir tane Türk hakemine maç yok. U-19 finalerine Azerbaycan dan bile hakem davet edildi ama Türkiye’den kimse çağrılmadı.

Bu planlamayı yapan kim? Kuddusi Müftüoğlu!


HAKEM ÖRGÜTÜ NEREDE?
Şimdi bu Kuddusi Müftüoğlu, Galatasaray-Trabzonspor maçında berbat bir performans sergileyen FİFA hakemi Deniz Ateş Bitnel’i, Trabzonspor-Gaziantepspor maçından sonra 03.47 ye kadar hakem soyunma alıkonulan Çağatay Şahan’ı ve yine Trabzonspor’un bu kez Konyaspor ile oynadığı maçtan sonra tepkiler alan Süleyman Abay’ı küme düşürüyor. Peki Kuddusi Müftüoğlu bu yaptıklarından sonra seni kim küme düşürsün?

Bütün bunlar olurken, hakemlerin sendikası konumundaki TFFHGD, sessizlik içinde, haksızlıklara göz yumuyor, tam siper yatıyor.
Geçen sezonki ciddi hatalar yine yapılırsa bu kez kimler diyet ödeyecek bakalım...


BİTNEL DEVAM EDİYOR
Konuştuğum bazı üst düzey hakemler “Aman şu şu takımların maçları bana gelmesin. Gelirse ben ne yaparım’’ diye şimdiden endişe, kaygı içine girmiş ve hesaplara başlamışlar bile. Ortada ciddi bir güven sorunu var.

Küme düşürülen pek çok hakem Tahkim Kurulu’na itiraz edeceğini söylüyor. Bunlar arasında Süleyman Abay, Abdullah Yılmaz, Hakan Ceylan, Mustafa İlker Coşkun, Çağatay Şahan ve bir kaç hakem daha var. Deniz Ateş Bitnel ise, FİFA kokartıyla PTT 1. Lig’de hakemlik yapmaya devam edeceğini söylüyor.

Bakalım daha neler yaşayacağız?

Yazarın Tüm Yazıları