Bu gözlemci nasıl objektif olsun?

Beşiktaş-F.Bahçe maçının gözlemcisi Somer Karakaş aynı zamanda İzmir G.Saraylılar Derneği Başkanı... Bu durum talimatlara aykırı.

Haberin Devamı

TFF’nin 19.01.2016 tarih ve 13 sayılı toplantısında kabul edilerek 22.01.2016 da yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan Merkez Hakem Kurulu Talimatı’nda futbol hakem gözlemciliği yapabilmek için uyulması gereken şartlardan biri de Madde 52 Gözlemciliğe Giriş Koşulları (e) bendinde ‘Aktif olarak futbol branşında faaliyeti olan spor kulübü ve bağlı kuruluşlarında fahri veya profesyonel yöneticilik, teknik adamlık, futbolculuk, futbol hakemliği, futbolcu temsilciliği, TFF temsilciliği, sağlık ekibi görevi veya görsel, işitsel, yazılı (internet dahil) ve sosyal medyada futbol ve hakem yorumculuğu yapmıyor olmak’ diye belirlenmiş.

Aynı talimatın madde 55 (a) bendinde de gözlemcilikten çıkarılma nedeni olarak yukarıda bahsettiğimiz  52. madde de belirtilen gözlemciliğe giriş koşullarından birini kaybetmek olarak da gösterilmiş. Av. Somer Karakaş ekibiyle birlikte 27.01.2016 tarihinde yapılan seçimle İzmir Galatasaraylılar Derneği Başkanlık görevini getirilmiş.  Şimdi ‘Ne var bunda?’ diyebilirsiniz.

Haberin Devamı

HAKEM ETKİLENİR

İlginç olan şu ki Galatasaraylılar Derneği Başkanı Av.Somer Karakaş aynı zamanda Süper Lig  hakem gözlemci kadrosunda. Yani diğer bir bakış ile hem Galatasaraylılar Derneği Başkanlığı yapıyor hem de G.Saray’ın oynadığı herhangi bir maçı yöneten hakemin gözlemciliğini yapıyor o hakemlerin performansını gözlemliyor onlara not veriyor.

Peki... Bu durumdan hakemler etkilenir mi? Neden etkilenmesin. Av.Somer Karakaş objektif olabilir mi?  Fahri olarak hizmet amaçlı gönlünün takımının taraftar derneğine başkanlık yapan bir gözlemci bu takımın maçlarını yöneten hakemlere karşı ne kadar objektif olabilir?

ÖNYARGI VAR

İşte bu tartışılır. Neden kuş sevenler, yardım sevenler derneği değil de Galatasaraylılar Derneği Başkanlığı? Demek ki gönül bağını muhafaza ediyor. Sizce bu etik mi? Bence hiç değil. Talimat da zaten çok açık. MHK acaba bu durumun farkında mı? Kim bilir? Eğer bu durum normal ve soun yok ise o zaman Beşiktaş Çarşı’dan geliyor diye Fırat Aydınus’u, gençlik yıllarında Galatasaray’da basketbol oynamış diye Hüseyin Göçek’i yöneteceği kritik maçlar öncesi ve maçlarda yaptığı hatalar sonrası “Zaten bu Beşiktaşlı, zaten bu Galatasaraylı” diye yıllardır niye yazılı ve görsel basında yerden yere vuruyoruz? Baksanız açık açık hem Süper Lig’de gözlemcilik yapıyor hem de G.Saraylılar Dernek Başkanlığı.

Haberin Devamı

SOMER KARAKAŞ’IN BU SEZON GÖREV YAPTIĞI ÜST DÜZEY MAÇLAR

- 3.HAFTA     Adanaspor-Gaziantepspor: 0-0

- 5.HAFTA     Antalyaspor-Akhisar Belediye: 0-0

- 11.HAFTA   Bursaspor-Akhisar Belediye: 0-0

- 14.HAFTA   Çaykur Rizespor-Kasımpaşa: 0-1

- 16.HAFTA   Adanaspor-Medipol Başakşehir: 1-1

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI Beşiktaş-Fenerbahçe: 0-1

Yazarın Tüm Yazıları