FARKLILIKLAR SPORU

Futbolda birçok klişe vardır ancak bu spor oldukça değişken bir oyundur, yıllardır süre gelen cümleler her maç için doğru olmaz. Rakip değişir, stat değişir, hava koşulları değişir, hakem değişir, taktikler değişir. Bu kadar çok değişkenin olduğu bir yerde klişeye çokta yer yoktur aslında.

Haberin Devamı

Bugün Rıza Hoca'da 'Kazanan 11 değiştirilmez.' klişesi ile maça başladı. Ve ilk yarıda gördük ki bu doğru bir hamle değilmiş. Akhisar maçında neredeyse tüm takım ortalama üstü iken iyi niyetli oynamasına rağmen Olcay hiç bir hücumda takıma ayak uyduramadı ve Yusuf sol kanatta neredeyse bir hayalet gibi dolaştı, akan oyuna hiç dahil olamadı. Takımın göbek iskeleti aynı kalmak koşuluğu ile kanatların bu kadar oyundan düştüğünü fark ederek yapılacak iki hamle çok daha rahat bir maç geçirmesine sebep olabilirdi Trabzonspor'un. Neyse ki Rıza Hoca Yusuf'un solda çok verimsiz olduğunu, Olcay'ın ise devam eden formsuzluğunu sonunda fark ederek 57.dakikada bir değişiklik yaptı. Yusuf'u sağ kanada alırken Olcay yerine giren N'Doye sol kanada geçti. Artık Trabzonspor'da taç çizgisine yakın oynamaya çalışan ama beceremeyen iki kanat yerine, hücumun nasıl yapıldığını bilen, rakibi koşuları ile boğan ve savunmaya ekstra işler çıkartan iki tane içe kat eden oyuncuları oldu. Ve maç burada koptu.

Haberin Devamı

  Orta saha da zaten yeterince iyi baskı kuran, Onazi ve Kucka gibi iki oyuncunun varlığı ile oldukça tempolu, enerjik ve oyunu iki yönlü oynarken top kazanmak çokta zor olmuyordu. Ancak kazanılan toplar kanat oyuncuları ile çoğu zaman harcanınca elinde hiç bir artı kalmıyordu Trabzonspor'un. Olcay-N'Doye değişikliği ile bu yanlıştan da kurtulan  takım, kazandığı toplar ile özellikle Burak'ın varlığını iyi kullanarak hızlı çıktı ve kontra ataklar ile iki tane güzel Yusuf golü buldu. Bu hem formsuz giden Yusuf'a bir motivasyon olurken takımın maçı kazanmasını sağladı. Sürekli oynatılmaya çalışılan uzun top taktiğinden ziyade, ikinci bölgede kazanılan top ile hızlı çıkmak taktiği bu kadro kompozisyonuna çok daha fazla yakışıyor. Güçlü enerjik orta sahalar ve rakip savunmayı gerek koşuları, gerek fiziki yapıları ile bozan ve hücumlarda doğru tercihi yapabilen oyuncular ile Trabzonspor üst üste ligin oldukça iyi savunma yapan takımları Akhisar ve Yeni Malatya'yı yendi. Kayseri'nin puan kaybetmesinin ardından 5. sıraya yükselen takım eğer bu sistem ve oyun anlayışı ile devam ederse hasret kaldığı Avrupa'ya kavuşabilir.

Haberin Devamı

ÂMAÇIN ADAMI: ONAZÄ°

     İki maçtır oldukça iyi işler yapıyor. Yeniden sırtına geçirme fırsatı bulduğu formayı kolay kolay bırakmayacağını gösterdi. İki yönlü oyunu, hızı, çabukluğu, azmi, özellikle Burak'a attığı başarılı topları ile bu takım için oldukça önemli bir oyuncu. Okay'ın ön libero oynayamadığı iki maçta da Kucka ile Trabzonspor'un orta sahasının sağlamlığının kaybolmasına izin vermediler. Attığı gol ise saha içinde verdiği çabanın güzel bir ödülü idi.

Yazarın Tüm Yazıları