Valbuena oyunu değiştirdi

FENERBAHÇE’nin son dört haftada maçlarını nasıl kazandığını çözmüş bir Karabük ve düdük çalarak taktik faulleri cezalandırdığını zanneden bir hakem!

Haberin Devamı

İlk 45 dakika boyunca gol pozisyonu üretemeyen bir Fenerbahçe, defansta ne yaptığını bilen ama bundan biraz ötesine geçemeyen bir Karabük!

Rakip kaleye şutu olmayan ve iddiasına göre şampiyon olmak isteyen ama lig sonuncusuna tek şut atamayan bir takım!

İlk yarı için üç cümlelik özet bundan ibaret.

Ve iki adım ötesine doğru pas atamayan oyuncular, “kazanan takım bozulmaz” öğretisinin izleyenlere sıkıntı veren sonucu!

Önceki maçlarda işi bitiren Dirar-Şener ve İsmail-Aatıf ikili oyunları, bu ikiliye katılan Giuliano ile yaratılan üçlü partisyonlar bu kez işlemedi.

Karabük bu ikililer arasındaki bağlantıyı erken pres ve gerektiğinde erken faullerle kesti, Giuliano’nun başına da adeta “cehennem zebanileri” dikilmişti, kımıldatmadılar.

Kanatları tıkanmış, orta sahası baskı altında oynanan böyle bir oyunu çözmek için ne yapmak gerek?

Haberin Devamı

Tek yanıtı var: Topla harekete geçtiğinde rakibi eksiltip, sürprizler yaratacak oyuncuların sahada olması.

Ondan da Fenerbahçe’de bir tane var, o da ilk yarı boyunca kulübede koltuğu ısıttı!

- Valbuena ısıttığı koltuğu Şener’e bırakıp, sahaya girince istatistik de değişti.

İlk isabetli şut ile Mehmet Topal golü buldu, ikinci isabetli şut Vabuena’dan geldi, üçüncüsünde de Fenerbahçe’yi rahatlatan golü attı.

Kocaman’ın disiplinli bir takım kurduğu, taraftara heyecan verecek çok yaratıcı yönleri olmasa da bu oyunun işe yaradığı bir gerçek.

Bu oyunun heyecan verebilmesi yaratıcı oyuncu sayısının artması ile mümkün ve ara transferde de çözülebilecek bir sorun gibi görünmüyor.

Yıl biterken şunu söyleyebilirim: Fenerbahçe, ilk sekiz haftada üzdüğü taraftarına bir yeni yıl hediyesi vermiş oldu.

MAÇIN ADAMI VALBUENA

- BÖYLE kilitlenmiş oyunlarda onun gibi oyunculara ihtiyaç duyulur ve ikinci yarıda oyuna girmesiyle kilidi açtı. Bir süperstar sayılmaz ama F.Bahçe kadrosu içinde parladığı da bir gerçek.

 

Yazarın Tüm Yazıları