Paylaş
Okan Buruk, Frankfurt maçına Sanchez-Singo denemesiyle çıkmış 5 yemişti. İsmail Kartal da benzer riski ön tarafta aldı. Talisca’nın yanına tam hazır olmayan Vedat denemesi, bu seviyede bu denemeyi kaldıracak cinsten değildi.
99 puan aldığı sezonun alamet-i farikası rakip sahada kaybettiği topları basıp alıp, atak sürekliliğini sağlayıp rakibi afallatmasıydı. Talisca-Vedat ile nasıl ikinci topa baskı yapıp kazanacaksın? Kaldı ki elinde onları iyi kademelendirecek Guendoizi-Kante ikilisi vardı ama yetmedi. Bu “yersiz” kuruluma karşı iyi başladık. 9’da Vedat’ın kafa vuruşu kaliteli olsa, 1-0 önde başlayacaktık.
KOLAY BiR GOL ATTILAR
İsmail hoca, beklerine ileri çıkma talimatını vermiş çizgiye inme konusunda güçlü setler oluşturmuştu. Ancak taraftarın neredeyse 30 dakikalık coşkusu sonrası oyun da sönümlendi. Son 15 dakika topa daha çok sahip olan Lyon, ceza alanındaki paslaşmalarla kolayca buldu golü devre sonuna doğru.
İkinci yarının en güzel dakikasında gelen Greenwood golü sonrası momentum bize geçmeliydi. Hem yapamadık, hem yaptırmadılar. Oyunun golle, tribünle, moralle bize geçmesine izin vermeyip 2 de gol pozisyonu buldular. Topla ilerlemekten ziyade, topu ileri taşımayı prensip edindiler. Bu da zaman-zaman savunma dengemizi bozdu. Oyuna girmemizi engelledi.
ASENSiO OYUNA GiRDi AMA
68’de tribünler ASENSİO diye inledi; 71’de İsmail hoca onu oyuna attı. Ancak yeterli katkıyı alamadı. Direkten dönen top harici 47-93 arası heyecanlandık mı? Bilemiyorum!
Sonuç bakımından ikinci maça umutlu değil kederli gidiyoruz. Yetenek seti açısından daha önde olduğumuz Fransız ekibine oyunda yenildik. İstediğini yapan ve alan Lyon oldu.
İşimiz kolay değil. Elimizdeki fırsatı, dakikalar geçtikçe gerileyen bir oyun ile kaybettik.
Paylaş