Teşekkürler...

Lig başlamadan önce büyük kesimin ligden düşmeye en yakın aday olarak gördüğü Göztepe takımı ; 34 haftalık periyotta oyunu çirkinleştirmeden, kazanırken de kaybederken de kendi oyununu oynamaya çalışarak, en büyük destekçisi taraftarıyla bütünleşerek sezonu 6.sırada bitirip ‘bu takım düşer’ diyenleri ters köşeye yatırdı.

Haberin Devamı

Son iki haftada kendimiz için değilse bile rakipler için çok kritik karşılaşmalara çıkan takımımız Göztepe geleneklerine yakışır şekilde hem geçen hafta Konya deplasmanında, hem de son hafta Galatasaray karşısında kazanmak adına elinden gelen her şeyi yaptı.

Öncelikle deplasman tribünündeki Galatasaray taraftarının, önceki gün hayatını kaybeden eski hakemlerimizden Doğan Babacan için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunda tezahürat yapması hoş olmayan görüntülerdi. Davranış ve söylem bir olmalı, böyle davrandıktan sonra o tribünün önüne astığın Kudüs pankartının da bir anlamı kalmıyor.

Karşılaşmaya gelirsek ideal 11’den Kadu, Traore, Sabri, Poko, Halil gibi 5 önemli oyuncunun yokluğunda, Tanju’nun da sakatlığı sebebi ile savunmanın sağında ön kenar oyuncusu Tayfur’u oynatmak zorunda kaldığımız mücadelede lig şampiyonu rakibine karşı penaltı pozisyonu dışında sadece tek bir pozisyon veren takımımız özellikler ilk 45 dakika da öne geçebilecek pozisyonları bulup bunlardan sonuç alamadı. Özellikle maç genelinde takımın top kazanma becerisi yüksek ve dikine oynayabilen iki oyuncusu Poko-Halil ikilisinin yokluğu derinden hissedildi diyebiliriz.

Haberin Devamı

Bütün olumsuzluklara rağmen Kosanovic’in Gomis’i savunurken yaptığı kontrolsüz hareketi neticesinde rakibin kazandığı penaltı pozisyonuna kadar oyunu bu savunma kurgusu ile iyi idare ettik diyebiliriz. Sonuç olarak Gomis’in penaltı golü maçın skorunu ve lig şampiyonunu tayin etti.

Bizim takımımızın mücadele ve istek yönünden bu ligde bütün rakiplerinden fazlası var ama bunları kalite ile harmanlayamazsanız bu gibi oyuncu kalitesi yüksek rakiplere karşı sonuç almanız biraz daha zor oluyor. Başarılı geçen böylesi bir sezonda ligin ilk dört sırasını işgal eden rakiplere karşı sadece 1 puan almış olmamız bunun göstergesi. Bizim gibi rakip kim olursa olsun kendi oyununu oynamaya çalışan takımların bu gibi rakiplere karşı elindeki oyuncu profili ile kendi oyununu kabul ettirip sonuç alması kolay işler değil.

Bir hafta boyunca Göztepe kulübünün nasıl bir camia olduğunu idrak etmekten uzak ve bu maç özelinde kafalarında türlü senaryolar kuran insanlara sahada en iyi cevabı veren takımımıza hem bu maç için hem sezon boyu gösterdikleri başarılı performans adına teşekkür ederiz.

Hala idrak edemeyenlere;

Haberin Devamı

Sizin iddianız kalmayınca yatabilirsiniz, biz yatmayız...
Siz kaybedince küsebilirsiniz, biz daha çok severiz...
Sizi takımınıza kupalar ile şampiyonluklar ile, biz aşk ile yürekten bağlıyız...

 

Yazarın Tüm Yazıları