Neymar hayatının hatasını yaptı!

UEFA’nın bu ay yayınladığı ‘Oyuna Dönüş Protokolü’nde yer alan ‘Oyuncuların birbirleriyle forma değiştirmemeleri tavsiye edilir’ maddesine aykırı davranan PSG’li futbolcu, UEFa’dan bir maç ceza alması durumunda şampiyonlar ligi finalinde forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde RB Leipzig’i 3-0 yenen Paris Saint-Germain’de (PSG) gözler final maçı öncesi UEFA’ya çevrildi. Sebebi ise galibiyetin ardından Neymar’ın, UEFA’nın koronavirüs protokolüne aykırı davranarak Leipzig takımından Marcel Halstenberg ile forma değiştirmesi. Brezilyalı yıldızın bu hareketi, en büyük hayali olan Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyememesine mal olabilir. UEFA bu ayın başında yayınladığı 31 sayfalık ‘Oyuna Dönüş Protokolü’nde oyunculara şu uyarıyı yapmıştı: “Maçlardan sonra oyuncuların birbirleriyle forma değiştirmemeleri tavsiye edilir.”

Neymar hayatının hatasını yaptı

Haberin Devamı

ŞİMDİ GÖZLER UEFA'DA

HeR ne kadar bu kural bir tavsiye niteliği taşıyor olsa da Neymar’ın protokole uymaması sebebiyle UEFA Disiplin Yönetmeliği uyarınca ceza alabileceği belirtiliyor. Bu olay yeni protokolden önce gerçekleşseydi, Brezilyalı futbolcu Kovid-19 tedbirleri kapsamında kesin olarak 12 gün süreyle karantinaya alınacaktı. Ancak yeni protokolde UEFA bu maddeyi bir kuraldan çok tavsiye olarak yayınladığı için Neymar’ın ceza alması ihtimal dahilinde gözükmüyor. Yine de tek sorun yükümlülüklere uymayan oyuncuların UEFA Disiplin Kurulu Yönetmeliği’ne göre cezalandırılabileceği ihtimali.

NOT: UEFA Şampiyonlar Ligi 8’li finalinde şimdiye kadar hiçbir futbolcu birbiriyle forma değiştirmedi. Ve bu kuralın dışına hiç çıkmadı.

Haftalık net Canlı iddaa kaybına %10'a varan iade Misli.com'da, hemen katıl!

Yazarın Tüm Yazıları