İşte Messi gerçeği!

Barcelona’da gündem uzun süreden beri Messi.

Haberin Devamı

2018 yılına kadar olan sözleşmesini bir türlü yenilemeye razı olmayan futbolcunun Manchester City ve Paris Saint Germain’den gelen teklifleri değerlendirdiği yönündeki iddialarına her gün bir yenisi ekleniyor. Tabi işin bir de Çin boyutu var. Ancak Arjantinli’nin kafasında bunların hiçbiri yok.

Peki, Messi, Barcelona ile olan sözleşmesini yenileyecek mi? Yenilemeyecekse planı ne? Astronomik teklifleri mi değerlendiriyor?

İşte Messi'nin 2018 planı;

Öncelikle Messi, Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’na her şeyini verip kupayı kaldırmayı planlıyor. Kupayı Buenos Aires’te gezdirdikten sonra futbola başladığı Newell’s Old Boys’ta top koşturarak kariyerini noktalamak istiyor. Eşi Antonella da onun Arjantin’e dönme fikrini destekliyor. Arjantin’deki kaotik futbol ortamı ve Newell’s Old Boys’un yıldız futbolcunun maliyetini karşılayamayacak oluşu Messi’nin en büyük soru işaretleri. Her şeye rağmen 2018’de yaşanacakları beklemek ve görmek istiyor. Son kararı Dünya Kupası sonrasında verecek.

Haberin Devamı

Messi’nin önümüzdeki sezon kimle çalışmak isteyeceği de Barcelona’nın teknik adam konusundaki kararında da belirleyici olacak. Bugüne kadar kimyasının bir türlü tutmadığı Luis Enrique ile saygı çerçevesinde çalışan Messi, Bartemou’nun Koeman isteğine ise sıcak bakmıyor. Arjantinli futbolcu, Enrique’nin kalmaması halinde Sampoli ile çalışmak istiyor. Bartemou’nun teknik direktör tercihinde Messi’ye kulak asmaması durumunda kulüple golcü futbolcu arasındaki mesafenin daha da açılmasından korkuluyor.

Messi açısından bir başka sorun ise Cruyff ve Guardiola tarafından yaratılan ekolün gün ve gün yok edilmesi. Takım üstündeki siyasi egolardan fazlasıyla rahatsız. Bu durumun takıma fazlasıyla zarar verdiği düşüncesinde. Ne başındaki vergi davaları, ne Barcelona’da yaşanan belirsizlikler ne de diğer olumsuzluklar onun gitme isteğine sebep. O futbol dilinden uzaklaşıldığından şikâyetçi. Leganes maçında attığı goller sonrası kutlama yapmaması ve taraftara gitmemesi de yaşadığı bu kırgınlıktan... 

Yazarın Tüm Yazıları