Duran toplar kupası

Dünya Kupası'nda oynanan futbol izleyenleri tatmin etmese de, duran toplardan atılan goller sonuçları belirlemeye devam ediyor. Şu ana kadar oynanan 23 maçta atılan 51 golün, 26'sı duran toplardan geldi.

Haberin Devamı

2018 Dünya Kupası grup aşamasında ikinci maçlar tüm hızıyla sürüyor. Geride kalan 23 maçta gollerin yüzde 51'i penaltı, frikik, serbest vuruş ve kornerden atıldı. Topa daha çok sahip olan takımların yüzde 60’ı da maçlarını kazanamadı. Kısacası bu Dünya Kupası bize şunu gösterdi; artık her takım akan oyunda topun arkasına daha iyi geçiyor. Ve duran toplar daha değerli hale geliyor.

Duran toplar kupası

DENGELER DEĞiŞTi

Kimileri futbolda artık güçlü güçsüz dengesinin değiştiğini savunurken kimileri de artık ufak nüansların sonucu etkilediğini düşünüyor. Sıkıcı olarak tanımlanan bu düzenin grup maçlarından sonra değişeceğini düşünenlerin sayısı da bir hayli fazla. Bakalım grup maçları tamamlandığında duran toplar mı akan oyun mu üstünlüğü ele geçirecek hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

FUTBOL TANRILARI BU MÜZEDE

Duran toplar kupası
· Müzede futbolcular ve teknik direktörler 18.yüzyılın ihtişamlı üniformalarıyla resmediliyor.

Modern çağın simgeleri haline futbolcular Rusya Sanat Akademisi Müzesi’nde açılan “Tanrılar Gibi” sergisine konu oldu. Sergide Cristiano Ronaldo’dan Lionel Messi’ye, Muhammed Salah’tan Antonie Griezmann’a kadar 40’a yakın futbolcu ve teknik adamın portreleri yer alıyor.

ULUSAL KAHRAMANIN ARTIK TAPINAĞI VAR!

Duran toplar kupası

Panama tarihinde ilk kez Dünya Kupası’na katıldı. Bu başarının en önemli kahramanı ise ülkesini son dakika golüyle Rusya’ya taşıyan Roman Torres’ten başkası değil. Panama’da ulusal kahraman ilan edilen Torres’in annesi Gisell ise işi bambaşka boyutlara taşıyarak evinin bir odasını tapınağa dönüştürmüş.

Duran toplar kupası

Haberin Devamı

Burayı Torres’in formaları, kramponları ve attığı golün fotoğrafıyla süsleyen anne durumu sizce de biraz abartmamış mı?

UYKU SÜRELERİ BİLE BİLİMSEL

Duran toplar kupası

Aslında fotoğrafta gördüğünüz gözlükler 6 yıldır Avustralyalı futbolcular tarafından kullanılıyor. Sebebi ise oyuncuların jet lag yaşamasının önüne geçmek ve uyku düzenlerini kontrol altında tutmak. Yüksek teknoloji ürünü Re-Timer (Yeniden Zamanlayıcı) adını taşıyan gözlükler yeşil ışık dalgalarıyla beyni uyarıyor ve hormonları harekete geçirerek oyuncuların vücut saatini ayarlıyor. Her ne kadar 2. maçlar sonunda tur şansını zora soksalar da Avustralya’nın Spor Bilimi Departmanı sizce de alkışı fazlasıyla hak etmiyor mu?

Haberin Devamı

İNGİLİZLER OLAYI YANLIŞ ANLAMIŞ

Duran toplar kupası

Tunus’u 2-1 yenen İngilizler Panama maçının hazırlıklarına başladı. Pek çok İngiliz futbolcu antrenman sonrası soluğu havuzdaki yarışta aldı. Tek boynuzlu atlara binerek yarışan İngiliz futbolcular bu anları sosyal medyadan paylaşmayı ihmal etmedi. Panama’yı kanal yoluyla değil yeşil saha üzerinden geçeceğini İngilizlere birileri hatırlatmalı.

MANAV DEĞİL SOYUNMA ODASI!

Duran toplar kupası

Dünya Kupası’nda mücadele eden ülkelerin hepsinin kendine has ritüelleri var. Kimisi ibadet ediyor, kimisi müzik dinliyor kimisi de özel yemekler yiyor. Ancak Portekiz mağlubiyetiyle kupaya erken veda eden Fas’ın soyunma odası hepsinden farklı. Muzdan portakala, üzümden elmaya kadar çeşitli meyvelerle maçlara çıkan Fas aldığı enerjiyi sahaya yansıttı ancak gol sorununa bir türlü çözüm bulamadı. Fas’a ufak bir öneri son vuruşlara çare bir meyve varsa mutlaka menüye eklemeliler!

Haberin Devamı

İRAN KAYBETTİ, KADINLAR KAZANDI!

Duran toplar kupası

İran’da 40 yıl sonra bir ilk yaşandı ve kadın taraftarlar stadyumda maç izledi. 1979’daki devrimden bu yana kadınların stadyumlarda maç izlemesi yasaktı. Ancak Dünya Kupası ile birlikte yeni bir devrim kapıyı çaldı. Ve İranlı kadınlar, Tahran’da Azadi ve Takhti stadyumlarında kurulan dev ekranlardan İran ile İspanya arasında oynanan karşılaşmayı seyretti.

Alınan kararın ardından stadyumlara akın eden kadınlar tribünleri doldurdu. Tam 10 bin biletin satıldığı organizasyon sırasında kadınlar 90 dakiki boyunca tezahüratlarla milli takımlarına destek verdi. Şimdi tek istekleri kadınlara getirilen stadyum yasağının tamamen ortadan kaldırılması. Her ne kadar İran maçı 1-0 kaybetse de İranlı kadınlar daha şimdiden 2018 Dünya Kupası’nın kazananı oldu.

Yazarın Tüm Yazıları