Tottenham koridoru istiyoruz

BEŞİKTAŞ-F.Bahçe derbisinde saha karıştı. Bu karışıklığı statta olanlar da gördü, ekran başındakiler de. Sonra görüntülerle maç adeta yeniden üretildi. Tosic kafa attı mı atmadı mı?

Haberin Devamı

Anlaşamadık.

Van Persie müstehcen bir hareket yaptı mı yapmadı mı?

Anlaşamadık...

Hepimiz aynı görüntülere baktık, ama anlaşamadık. Çünkü herkes kendi penceresinden baktı. Dün Nouma’nın müstehcenliğinden ‘kahramanlık’ üretenler, bugün Van Persie’yi ahlaksız ilan etti. Dün Nouma’yı ahlaksız ilan edenler de bugün Van Persie’yi kahraman saydı...

Şimdi her ofsayt ve penaltı tartışması için ‘çare video hakem’ deniliyor. Aynı görüntüye bakıp da herkesin başka bir şey gördüğü bu ülkede video hakemin bizi birleştireceğini söylemek mümkün mü?

Unutmayın ki bu ülkede Piero’ya bile hile karıştırıldığı söylendi!

Bizim ihtiyacımız olan şey, öncelikle sadece kendi gözlerimize inanmaktan vazgeçmektir.

ORADA NELER OLUYOR?

 Bir de koridorlar var. Oralara  gazeteciler de giremiyor.

Haberin Devamı

“Koridorda neler yaşandı”nın cevabını kulüplerin gözünden görüyoruz. F.Bahçe’nin gözünden Caner Erkin, koridorda önünden geçen herkese küfür etmiş. Beşiktaş’ın gözünden bakarsanız Caner Erkin, eski arkadaşlarına Van Persie için sitem etmiş. Gazeteciler, ‘duydukları’ bu bilgileri gazete ve TV’lere ‘iddia’ diye geçerken, sosyal medyada nedense ‘gittim, gördüm, geldim’ tanıklığıyla anlatıyor! Bazen kulüpler bile daha objektif olabiliyor!

Madem hakem ve kendi gözümüze güvenmiyoruz o halde kulüplerin, gözlemcilerin veya temsilcilerin gözüne de güvenmeyelim. Sahaya istediğimiz video hakemi koridorlara da koyalım. Beinsport, koridorlardan da canlı yayın yapsın.

Tottenham, yeni stadına koridor manzaralı özel bir tribün yaptı.

Bizim koridorlara da Tottenham şeffaflığı gelsin. Evet koridor kamerasına da kendi penceremizden bakacağız ama hiç değilse vicdanımızla baş başa kaldığımızda hakikati görebileceğiz...

LiG 650 MiLYONA SATILIRDI

süper Lig, 500 milyon dolara satıldı. Daha fazlaya satılabilir miydi? Bu konulara kafa yoran Value Partners MENA Bölgesi Yönetici Ortağı Ali Güven’e göre mümkündü: “500 fena rakam değil, ama 600-650 milyon dolara da satılabilirdi.” Peki nasıl?Güven’in anahtarı telekomünikasyon şirketleri: “Telekomünikasyon şirketleri artık insanların konuşmasından değil, izlemesinden kazanıyor. Bunun için de en iyi içerik spor videoları. Operatörlerin TV satın almaları kaçınılmaz.Maçların tek bir kanala satılması şart değil. Premier Lig, birden çok yayıncıya satıldıktan sonra büyüdü. Bugün ihaleyi kazanan kanal, alt lisanslama ve internet haklarını birden çok kanala satarak, hem kendi parasını daha çabuk çıkarabilir hem de ligin değerini daha da yükseltebilir.” Güven, korsan tehlikesi için de şunu söylüyor: “Telekomünikasyon şirketleri isterlerse tek bir kaçak yayın dahi olmaz.”

Yazarın Tüm Yazıları