Maradona da olsa Beşiktaş yenerdi

GÜNEŞ, “Tedbirli olacağız” demişti.

Haberin Devamı

Güneş’in sözlüğünde ‘tedbir’in karşılığı Necip’li ilk 11’miş. İnler gibi Talisca’nın yedekliği de sürprizdi. Açık konuşalım: Diken üstünde başladık maçı izlemeye.

 

HAKİKİ 9’MUŞ

 

Sarri de dediği gibi, ‘Roma hezimeti’ni yaşatan kadroyu değiştirmişti. Onun esas sürpriziyse, Gabbiadini’yi yanında tutup kanatçı Mertens’i en uca koymasıydı. Sahte 9 numarası! Ve bu numara da tuttu da. Tedbire rağmen Napoli, Beşiktaş’ın ‘önce durdur’ taktiğini aslında boşa çıkardı.

 

Zira ilk 45 bittiğinde birisi hariç, tüm istatistiklerde Napoli, üstündü. Beşiktaş, sadece 79 başarılı pas ve 12 korner karşılamış olarak soyunma odasına girdi. Ama gol istatistiğinde Beşiktaş 2-1 üstündü! Orta alanda olmasa da hücumda Güneş’in planları tuttu: Beşiktaş 4 ciddi ataktan 2 gol çıkardı. Adriano golünde Tolgay’ın Quaresma’ya attığı top bir basketbol pasıydı. O pozisyonu izlerken Tolgay’ın yüzüne lütfen bakın. Bana Magic Johnson’u hatırlattı.

 

Haberin Devamı

Koulibaly’nin Roma’ya ikramının benzerini Jorginho yaptı ve Aboubakar da nihayet ‘sahte’ değil, ‘hakiki 9’ olduğunu gösterdi.

 

MAÇIN OLAYI: KALECİ TARTIŞMASI KAPANDI

 

 BEŞİKTAŞ kalecilerinin penaltı kurtarması nadirdir. Fabricio, sebep olduğunu kurtardı. Ancak Napoli forvetinin bir çok ‘penaltılık pozisyonu’nu da dün çıkarmayı başardı. Sanırım Beşiktaş’ta ‘kaleci tartışması’ kapandı.

 

 

1 PUAN BİLE YAZIK KERE YAZIK OLURDU

 

 Güneş, 2-1 üstün olsa da sıkıntıyı tespit etti ve Beşiktaş, 2. yarı daha çok pas yapmaya başladı. Napoli ise, 2 penaltı dışında ciddi pozisyona giremedi. Beşiktaş hükmederken skor 2-2 oldu. Berabere dahi bitseydi Benfica ve Kiev’den sonra Beşiktaş için yine “Yazık oldu” diyecektik. Hele ki bir İtalyan deplasmanında 3 kez öne geçtiği bir maçta puan kaybetseydi Beşiktaş’a “Yazık kere yazık” olurdu. Ama öyle olmadı. Beşiktaş dün akıl ve inancı birleştirmişti. Hani Maradona da olsa Napoli’yi yenerdi! Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde 3 maç sonunda yoluna yenilgisiz devam ediyor. Avrupa yolculuğu her şekilde bu sezon uzun sürecek gibi. Ez cümle sonuç: Muazzam...

 

Haberin Devamı

MAÇIN HAKEMİ:

 

 İKİ penaltıyı vermek zorundaydı çünkü İtalyanlar öyle profesyoneldi ki! Ama en azından ikinciyi yemeyebilirdi.

 

MAÇIN YILDIZI: ABOUBAKAR

 

 GOL atamamanın ağır yüküyle maça çıktı. 2 gol attı, ataklar başlattı ve boğuştu. Daha ne yapsın?

 

 

NAPOLİ’DEN ÇARŞI GEÇTİ

 

BEŞİKTAŞ tribününün kötü olması mümkün mü, hele ki siyah beyazlı takım, Napoli’de golleri peş peşe sıralıyorsa... 90 dakika boyunca hiç susmadılar ve herkese “Napoli’den Çarşı geçti” dedirttiler...

 

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

 

MAURIZIO SARRI

 

 PLANLARININ çok yanlış olduğu söylenemez. Mertens gol atsa daMilik’in yokluğuna da yenildiği söylenebilir. Çünkü özellikle ilk yarıda yakalanan pozisyon sayısı düşünüldüğünde  atılan gol sayısı bunun karşılığı değildi.

 

 

ŞENOL GÜNEŞ

 

Haberin Devamı

 İLK devre düşündüğü gibi geçmese de 2 gol buldu. 2. devre oyuna daha çok ortak olmayı bildi. Kayseri’de kaçırdığı gole rağmen Aboubakar’a güvenmesi de yersiz değildi. Necip tercihi de cesur bir hamleydi.

Yazarın Tüm Yazıları