Gururlan

KAZANAN takım değiştirilmez ama Rutten, kaybeden takımı da pek değiştirmemişti.

Haberin Devamı

Sadece Verhoek’in yerine ilk 11’e Miguel’i almıştı. Bu takımına güven beyanıydı. Bilic ise iki değişikle başladı. ‘On numara’sız, savunmada 4-4-2’ye dönüşen 4-2-3-1 dizilişli bir 11... Ama oyun fıtratı ilk maçın aynısıydı: Yine sinir bozucu bir sabır, pres ve kontra kollama... Feyenoord’u üzerine çekme riski sanki bedel ödetecek gibiyken soyunma odasında planlanan an 28’de gelip çattı. Pektemek, müthiş presiyle topu kaptı ve kale çizgisine kadar götürdü. İyi bir karambolcü olan Ba’nın ilk golünü atması da sürpriz olmadı.

İki maçta da rakip hücum pozisyonu almışken Beşiktaş’ın kaptığı toplardan iki gol bulması çarpıcı. Malum ‘günümüz futbolu’, organize ataktan ziyade rakibi düzensiz yakala ve cezayı kes diyor. Golden sonra ise Feyenoord’un da afallamasıyla Beşiktaş, atağa kalabalık çıktı. Buna karşın Hollandalı talebeler, ezberledikleri sisteme sadakatten ayrılmadı.

Haberin Devamı

DAHA NELER OLACAK

BEŞİKTAŞ, 2. bölümde de topu rakibe verip sahasını savunmaya konsantre oldu. Siyah beyazlılar, uyku modundaki oyunda Ba ile 2. gole de yaklaştı. Bilic’in Feyenoord golünden önce oyuna Oğuzhan ile müdahale etmesi beklentisi vardı ama o sonrasında Kerim-İsmail değişikliği yaptı. İsmail, belki kariyerinde ilk defa sağ açık oynadı. Dün yan toplarda sıkıntılı çıkışlar yapan Tolga, 79’da Immers’in topu ile birlikte turu da tuttu. Akabinde Ba da muhtemel krizi bertaraf etti. Üç gol atan Ba, tam hazır olunca bakalım daha neler olacak!

Bilic, kafasında oynadığı 180 dakikayı oyuncularının müthiş özveri ve disipliniyle sahaya da iyi yansıtarak turu atladı. Play off’ta kalibresi ve hücumu daha zengin rakipler karşısında bu oyun taktiği, takkm iki üç kaliteli transferle takviye edilmezse aynı sonucu vermeyebilir. Zaten uzun lig maratonu da kadro derinliğini şart koşuyor. Yönetim, elini çabuk tutup bu güzel başlangıca katkı vermeli ki onlar da bunun farkındadır...

Yazarın Tüm Yazıları